24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΔήλωση βόμβα Γιούνκερ: Αδιαφανής η διαδικασία στην ηγεσία της Ε.Ε.

Δήλωση βόμβα Γιούνκερ: Αδιαφανής η διαδικασία στην ηγεσία της Ε.Ε.

Αιχμές για τη διαδικασία επιλογής της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άφησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρατηρώντας ότι «δεν ήταν πολύ διαφανής».
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η διαδικασία διορισμού της διαδόχου του, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην προεδρία της Κομισιόν δεν ήταν διαφανής και σηματοδότησε ένα μη επιθυμητό σημείο τομής στην πρακτική της επιλογής υποψηφίων.
«Η διαδικασία δεν ήταν πολύ διαφανής», δήλωσε ο Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου, στο Ελσίνκι την Παρασκευή, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς οι ηγέτες της ΕΕ επέλεξαν αυτή την εβδομάδα την επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η υποψήφια χρειάζεται την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
O Γιούνκερ επισήμανε ότι η δική του τοποθέτηση, πριν πέντε χρόνια, ως επικεφαλής του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ ήταν διαφανής, καθώς επελέγη από τους ηγέτες, μετά την εκστρατεία που έκανε για τις ευρωεκλογές.
«Δυστυχώς δεν έγινε παράδοση», παρατήρησε ο Γιούνκερ. «Ημουν ο πρώτος και ο τελευταίος «Spitzenkandidat» (σ.σ. επικεφαλής υποψήφιος)», πρόσθεσε.
Η 60χρονη Γερμανίδα πολιτικός, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εάν εγκριθεί από την Ευρωβουλή, θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Κομισιόν. Είχε γίνει, άλλωστε, η πρώτη γυναίκα υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, αξίωμα που κατείχε από το 2013.
Η Λάιεν επελέγη αυτή την εβδομάδα από τους Ευρωπαίους ηγέτες για να αναλάβει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον διορισμό της Λάιεν πρόκειται να διεξαχθεί στα μέσα Ιουλίου.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ