23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓρηγορότερο internet μετά τη συνεργασία με Amazon

Γρηγορότερο internet μετά τη συνεργασία με Amazon

Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services, με αντικείμενο την επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η επένδυση αφορά τη δημιουργία μίας τοποθεσίας Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα, η οποία έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της ενώνοντας την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon Web Services.
Κατά το υπουργείο, μέσα από την επένδυση αυτή παρέχονται σε επιχειρήσεις οι υπηρεσίες Amazon CloudFront, Lambda@Edge, AWS Shield και AWS WAF, τόσο στη χώρα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί περισσότερο από 50% για τους Ελληνες καταναλωτές η ασφαλής και γρήγορη πρόσβαση σε online υπηρεσίες και περιεχόμενο.
Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Amazon Web Services, εστιάζοντας στη συνεργασία στους τομείς των ψηφιακών δεξιοτήτων, της ψηφιακής διακυβέρνησης, των ψηφιακών υποδομών και καινοτομίας.


Κατά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προγράμματα όπως το Cloudstart, AWS Educate και AWS Activate θα βοηθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου αλλά και το startup οικοσύστημα της χώρας.
Πιερρακάκης: «Αυξανόμενη σημασία της Ελλάδας»
Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, έκανε λόγο για αυξανόμενη σημασία της χώρας ως περιφερειακού κόμβου στην παγκόσμια τεχνολογική αγορά.
Οπως σημείωσε, η εμπιστοσύνη της Amazon «υπογραμμίζει πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή για νέες επενδύσεις στους τομείς της τεχνολογίας και των υποδομών, καθώς και τη σημασία του υπολογιστικού νέφους (cloud computing) στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».
Από τη μεριά του ο διευθυντής του Public Sector Europe της Amazon Web Services, Κάμερον Μπρουκς, δήλωσε ότι η εταιρεία είχε για σειρά ετών μια συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα πελατών στην Ελλάδα και έκανε λόγο για το επόμενο βήμα σε ό,τι αφορά την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.
Πηγή: Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ