24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΓιατί αναβλήθηκε η «Καταιγίδα 2020»

Γιατί αναβλήθηκε η «Καταιγίδα 2020»

Για την αναβολή της άσκησης «Καταιγίδα 2020» είπε ότι «κρίθηκε σκόπιμο και οι Ενοπλες Δυνάμεις να δώσουν το παράδειγμα καθώς βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας, να αποφύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ικανότητα. «’Αρα είναι το ζήτημα της προσβολής ή της έκθεσης του προσωπικού στον κορονοϊό. Δεν ακυρώνεται τίποτα όλα θα γίνουν στην ώρα τους με βάση και την εξέλιξη της πανδημίας και με γνώμονα την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα. Δεν υπάρχει θέμα ακύρωσης αλλά ένας νέος σχεδιασμός» τόνισε.
Για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος στα σχολεία και τις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ ότι κάτι τέτοιο αντιτίθεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων σημείωσε: «Όλοι έχουμε ευαισθησία στα προσωπικά δεδομένα και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι πολύ αυστηρή ανεξάρτητη Αρχή. Με την Αρχή υπήρξε διαβούλευση και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της και γραπτώς – όπως διευκρίνισε – για τη διαδικασία η οποία έχει προκριθεί. Επομένως δεν υπάρχει ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων των παιδιών και έχουν δοθεί κατευθύνσεις για το πώς θα γίνετε η μετάδοση των μαθημάτων». «Πρέπει να υπάρχει ο εξοπλισμός αλλά και η διάθεση από όλους να συνδράμουμε στο νέο έργο που πρέπει να φέρουμε σε πέρας που είναι να ενσωματώσουμε όλες τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία των μαθητών εν μέσω πανδημίας που μας υποχρεώνει να τηρούμε αποστάσεις» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η εξαμηνιαία αξιολόγηση υπάρχει με βάση τα χρονοδιαγράμματα και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί και τόνισε ότι δεν υπάρχει στο μυαλό του πρωθυπουργού καμία σκέψη για ανασχηματισμό και εκλογές.
Σχολιάζοντας τουρκικά δημοσιεύματα που κατηγορούν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι βοήθησε τον Φετουλάχ Γκουλέν στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν σημείωσε: «δεν θέλουμε να μπούμε στα εσωτερικά θέματα της Τουρκίας και φυσικά δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς πρόσωπα όπως του Πατριάρχη».
Τέλος για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της εστίασης νωρίτερα, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το σχέδιο επαναξιολογείται καθημερινά, συλλέγονται τα δεδομένα και το μεγάλο στοίχημα είναι στις 18 Μαΐου, που θα υπάρξει μεγαλύτερη απελευθέρωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ