21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΓερμανία: Αφού δεν έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό αναστέλλει το σχετικό συνταγματικό νόμο

Γερμανία: Αφού δεν έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό αναστέλλει το σχετικό συνταγματικό νόμο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράστηκε θετικά για δημοσίευμα σχετικά με την προσωρινή αναστολή του χρέους της Γερμανίας.
Αν και δεν γνωρίζει αρκετά, όπως είπε, απάντησε, πριν από την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Εσσης, Φόλκερ Μπουφιέ, στο Βίσμπαντεν όταν ρωτήθηκε σχετικά: «…θα έλεγα ότι δημοσιονομικά μέτρα που αποσκοπούν στην υποστήριξη της οικονομίας είναι ασφαλώς πολύ ευπρόσδεκτα, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες. Εάν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, αυτό πρέπει να χαιρετισθεί».


Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit, «ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, θέλει να αναστείλει προσωρινά το συνταγματικό δημοσιονομικό κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Αυτό θα ανακουφίσει τους δήμους στη Γερμανία», αναφέρει η εφημερίδα σε σχετική προδημοσίευση χωρίς να αναφέρει την πηγή.
Σύμφωνα πάντα με την Ζέιτ, «ο Σολτς θα παρουσιάσει ένα ανάλογο σχέδιο τον Μάρτιο. Ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός θέλει να αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέρος των παλαιών χρεών της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Πηγή: de.reuters / Die Zeit

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ