21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΓεννηματά: «Φοβάμαι ότι θα βρεθούμε μόνοι αντιμέτωποι με τη διατήρηση της συμφωνίας...

Γεννηματά: «Φοβάμαι ότι θα βρεθούμε μόνοι αντιμέτωποι με τη διατήρηση της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης»

Η Φώφη Γεννηματά διερωτήθηκε αν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τη Ρωσία που ενισχύει το αποτύπωμά της στην περιοχή χαρακτήρισε «αδιανόητο να μην έχουμε ως χώρα συμμετοχή στη διαδικασία του Βερολίνου».
Την ανησυχία της ότι η Ελλάδα θα βρεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει τη συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να χειριστεί τα εθνικά ζητήματα μόνος του και ότι «η εικόνα του από τις ΗΠΑ περισσότερο προβλημάτισε τον ελληνικό λαό, πάρα τον καθησύχασε».
«Θα έπρεπε να υπάρξει απεσταλμένος της χώρας μας. Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τη Ρωσία που ενισχύει το αποτύπωμα της στην περιοχή; Θεωρώ ότι πρέπει να είναι πιο μετρημένη και πιο ισορροπημένη η στάση μας στη Λιβύη. Και βέβαια θεωρώ αδιανόητο να μην έχουμε ως χώρα συμμετοχή στη διαδικασία του Βερολίνου. Θα επισκεφθεί κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής τον υπουργό Εξωτερικών να μας ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Κατηγόρησε τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τον κ. Τσίπρα για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, καθώς, όπως είπε, ήταν γνωστή η στάση της Τουρκίας και ο πρωθυπουργός βιάστηκε να την επικυρώσει.
«Τελικά και οι δύο – και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης – δεν ζήτησαν κανένα αντάλλαγμα» σημείωσε.
Ειδικότερα για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ σχολίασε ότι εξελίχτηκε «σε μία συνέντευξη του κ. Τραμπ για το Ιράν με θεατή τον κ. Μητσοτάκη. Δεν είχαμε καμία δουλειά, η Ελλάδα να εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση».
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ