23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑπολογισμός δράσεων των Γιατρών του Κόσμου για το 2018

Απολογισμός δράσεων των Γιατρών του Κόσμου για το 2018

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας παρουσίασαν την Τρίτη το βράδυ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία πλήθους υποστηρικτών της οργάνωσης, το πολυδιάστατο και πολύπλευρο έργο που πραγματοποίησαν το 2018. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1990 και ασχολείται με την πρωτοβάθμια υγεία, τη ψυχολογική υποστήριξη ατόμων, τη διανομή φαρμάκων σε πληγέντες, την παροχή διαμονής αλλά και τη νομική υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών.
Η δράση των Γιατρών του Κόσμου κατά την περασμένη χρόνια εστιάστηκε σε 16 σημεία της Ελλάδας. Υλοποιήθηκαν συνολικά 25 αυτόνομες δράσεις βοήθειας – από 153 συνεργάτες της οργάνωσης και πάνω από 500 εθελοντές – προς 270.000 συνανθρώπους μας.
Τα ανοιχτά πολυιατρεία, που βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και οι κοινωνικές κλινικές, που βρίσκονται σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οργάνωσης. Καθημερινά, οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας τα επισκέπτονται για πρωτοβάθμια φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη. Συνολικά, το 2018 πραγματοποιήθηκαν 57.961 επισκέψεις ασθενών στα πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, ενώ έγιναν και 8.333 παιδιατρικές γνωματεύσεις.
Σε επίπεδο παροχής διανομής σε όσους έχουν ανάγκη, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας λειτούργησαν κατά το 2018 το κέντρο υποδοχής για ασυνόδευτους ανήλικους, ενώ παράλληλα λειτούργησαν και κέντρο διανυκτέρευσης για άστεγους, όπου βρήκαν καταφύγιο 239 συνάνθρωποί μας.
Ταυτόχρονα, οι κινητές μονάδες των Γιατρών του Κόσμου παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν άνθρωποι σε ανάγκη. Με παιδιάτρους, οδοντιάτρους, παθολόγους και γυναικολόγους, οι Γιατροί του Κόσμου βρέθηκαν κοντά σε πρόσφυγες και μετανάστες – στα νησιά του Αιγαίου – αλλά και στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική το περασμένο καλοκαίρι.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΔΣ των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, Νικήτας Κανάκης, τόνισε τη σημασία των χορηγών για την εύρυθμη λειτουργία της οργάνωσης επισημαίνοντας ότι «όλοι όσοι συνεισφέρουν οικονομικά, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, είναι συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας. Είναι αρωγοί στο έργο μας και μας δίνουν τη δυνατότητα να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο. Μας επιτρέπουν να προσφέρουμε στο συνάνθρωπο».
Στο ίδιο μήκος κύματος, η υπεύθυνη για τις δράσεις των Γιατρών του Κόσμου στον Πειραιά και μέλος του ΔΣ της οργάνωσης, Μαρία Καλαγιά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε: «Η συμμετοχή των ιδιωτών στην προσπάθειά μας είναι κομβική. Η υποστήριξή τους είναι αναγκαία για να συνεχίσουμε να βοηθούμε όποιον μας έχει ανάγκη».
«Ολοι μας στους Γιατρούς του Κόσμου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τους ανθρώπους εκείνους που μας στηρίζουν οικονομικά ώστε να μπορέσουμε και εμείς με τη σειρά μας να παρέχουμε φροντίδα και υποστήριξη στους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας» πρόσθεσε η κ. Καλαγιά.
«Ο εθελοντισμός», κατέληξε η κυρία Καλαγιά, «είναι στάση ζωής. Η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο είναι η καλύτερη δυνατή ανταμοιβή για κάθε εθελοντή. Οι υποστηρικτές της οργάνωσης είναι εκείνοι που παρέχουν τα μέσα για να μπορούμε να σταθούμε δίπλα σε όλους εκείνους που μας έχουν ανάγκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ