16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΑπειλεί η Τουρκία για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο τέλος Οκτωβρίου

Απειλεί η Τουρκία για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο τέλος Οκτωβρίου

 

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο στάδιο της τουρκικής έρευνας για υδρογονάνθρακες, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντόνετς.
Σύμφωνα την εφημερίδα Hurriyet, που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού, το θέμα της γεώτρησης έχει οριστικοποιηθεί για τα τέλη Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ ανακαλύφθηκαν από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy το 2011.
Η Κυπριακή Δημοκρατία χορήγησε στη συνέχεια άδειες εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη γαλλική Total, την ιταλική Eni και την αμερικανική ExxonMobil.
Η Αγκυρα αντιτίθεται στην εξερεύνηση γύρω από την Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τα δικαιώματα της τουρκικής κοινότητας που ζει στο νησί.
«Κανένα ξένο κράτος, εταιρεία ή όχημα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μη εγκεκριμένη ερευνητική ή επιστημονική δράση στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται πάνω της» είχε επισημάνει χαρακτηριστικά πριν από λίγο καιρό ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Πηγή Sputnik news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ