13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑπίστευτη γκάφα από την ΕΡΤ

Απίστευτη γκάφα από την ΕΡΤ

«Πέθανε» τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά

Η ΕΡΤ «πέθανε» τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά με δύο αναρτήσεις της Διεύθυνσης Αρχείου στο Facebook. Η διοίκηση ζήτησε συγγνώμη για την απρέπεια και προανήγγειλε έρευνα.
Σάλο δημιούργησαν δύο αναρτήσεις της Διεύθυνσης Αρχείου της ΕΡΤ στο Facebook με τις οποίες «πέθανε» τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ προχώρησε σε δύο αναρτήσεις «στη μνήμη», όπως έγραφε, των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά, τις οποίες στη συνέχεια απέσυρε.
Ωστόσο, χρήστες είχαν προλάβει να αποτυπώσουν τις επίμαχες αναρτήσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος.
«Απόσπασμα από την εκπομπή “Το καλλιτεχνικό καφενείο”, παραγωγής 1985, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συναντηθεί τηλεοπτικά με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή», έγραφε η μία ανάρτηση.
Ανάλογη ήταν και η δεύτερη ανάρτηση που έγραφε:
«Στη μνήμη της Ειρήνης Παππά. Απόσπασμα από την εκπομπή “Παρουσίες-Ειρήνη Παππά στις «Ωδές» του Βαγγέλη Παπαθανασίου”, στην οποία η σπουδαία ηθοποιός ερμηνεύει ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, ενώ μας ξεναγεί στο χωριό της, Χιλιομόδι, αλλά και σε μέρη που αγάπησε και συνδέθηκε μαζί τους. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Ειρήνη Παπά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή».
Έρευνα και «συγγνώμη» από τη διοίκηση της ΕΡΤ
Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ με την οποία ζήτησε συγγνώμη από τους οικείους των δύο καλλιτεχνών, ενώ προανήγγειλε και τη διεξαγωγή έρευνας.
«Σε ιστοσελίδα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου της ΕΡΤ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν σήμερα το πρωί δύο αναρτήσεις στη “μνήμη” των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά», ανέφερε η ανακοίνωση
«Η Διοίκηση της ΕΡΤ ήδη επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών, ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια αυτή απρέπεια και έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις», κατέληγε η ανακοίνωση.
Πηγή sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ