16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνοδικές τάσεις στα διεθνή χρηματιστήρια καθώς ενισχύονται οι τιμές των πρώτων υλών

Ανοδικές τάσεις στα διεθνή χρηματιστήρια καθώς ενισχύονται οι τιμές των πρώτων υλών

DECON 4

Αισιόδοξο ήταν το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση του 2017, αναθερμαίνοντας το ράλι μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που οδήγησε σε επίπεδα ρεκόρ τους δείκτες μετοχών στο Λονδίνο και την Wall Street, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών σημειώνει άνοδο 0,6%, ενώ οι προθεσμιακές τιμές υποδηλώνουν ότι ο δείκτης S&P 500 του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης θα αυξηθεί 15 μονάδες στις 2.254 μονάδες κατά το άνοιγμα της αγοράς.
Ο δείκτης Χανγκ Σενγκ του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε 0,6%, ενώ ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης και ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σεντζέν σημείωσαν άνοδο 1,05% και 0,85%, αντίστοιχα. Οι αγορές στην Ιαπωνία παρέμειναν σήμερα (σ.σ. Τρίτη) κλειστές, λόγω αργίας. Η ενίσχυση των τιμών των πρώτων υλών συνέβαλε στην άνοδο των μετοχών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και στήριξαν του χρηματιστηριακούς δείκτες.
Στην αρχή ενός νέου έτους, σημειώνει το δημοσίευμα, οι επενδυτές αναρωτιούνται συνήθως για τις εξελίξεις του επόμενου 12μήνου. Βραχυπρόθεσμα, ένα από τα μεγάλα θέματα είναι η βιωσιμότητα του χρηματιστηριακού ράλι που έλαβε χώρα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία.
Η νίκη του Τραμπ τον Νοέμβριο προκάλεσε άνοδο της ισοτιμίας του δολαρίου και μεγάλες πωλήσεις κρατικών ομολόγων, συμβάλλοντας παράλληλα στην εκτίναξη της Wall Street σε νέα υψηλά επίπεδα.
Καθώς πλησιάζει η 20η Ιανουαρίου, ημέρα που θα αναλάβει ο Τραμπ τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, οι επενδυτές συνεχίζουν να συζητούν αν ο νέος Πρόεδρος θα μπορέσει να υλοποιήσει τις πολιτικές που έχει υποσχεθεί και σταθμίζουν τις επιπτώσεις που θα έχει ένα ισχυρότερο δολάριο στην αμερικανική οικονομία και τις παγκόσμιες αγορές. Ετσι, το ερώτημα που θέτουν πολλοί αναλυτές είναι αν έχουν ενσωματωθεί ήδη στις τιμές των μετοχών όλα τα πιθανά κέρδη από την εκλογή του Τραμπ και αν συνεπώς αυτές θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε απογοητεύσεις.
Οι τιμές του πετρελαίου είναι επίσης αυξημένες, συνεχίζοντας το ράλι του 2016, το οποίο σημειώθηκε μετά τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής του αργού από μεγάλες χώρες – παραγωγούς.
Η τιμή του μπρεντ σημειώνει άνοδο 0,4% στα 57,05 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,5% στα 53,99 δολάρια. Η τιμή του χρυσού αυξάνεται κατά 2 δολάρια η ουγγιά στα 1.154 δολάρια. Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου αυξάνεται κατά 0,1%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ