19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΑδ. Γεωργιάδης: «Δεν σχεδιάζεται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων»

Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν σχεδιάζεται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων»

Το υπουργείο δεν σχεδιάζει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Ερωτηθείς αν το υπουργείο σκέπτεται να επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, απάντησε: «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής, όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση».
«Ο εμπορικός κόσμος της χώρας είναι διχασμένος σε αυτό το θέμα. Εχουμε ανοίξει αρκετές πρωτοβουλίες στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά αυτή (σ.σ. το άνοιγμα τις Κυριακές) δεν είναι μία από αυτές», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Υπενθυμίζεται ότι ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγές, είναι η όσο το δυνατόν περαιτέρω αλλά ακόμη και η πλήρης απελευθέρωση του ανοίγματος των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών τις Κυριακές.
Γ. Καρανίκας: «Συμφωνούμε με την θέση της κυβέρνησης ότι η απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της»
Η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης καλύπτει απόλυτα τις θέσεις του ελληνικού εμπορίου, ότι η απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της Κυβέρνησης, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας.

Για τις επενδύσεις σε Αφάντου και Κασσιόπη
«Οπως ακριβώς φτιάξαμε την ομάδα εργασίας για το Ελληνικό, έτσι φτιάξαμε και για την Αφάντου. Εχουμε χρονοδιάγραμμα εντός του έτους να έχει λυθεί και αυτή η επένδυση, που χρονίζει εδώ και χρόνια. Με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα κινούμαστε στην Κασσιόπη. Μέσα στο 2019 θα έχει προχωρήσει και εκεί.
Αρα, μέσα στο 2019 δεν θα είναι μόνο το Ελληνικό. Οσες μεγάλες επενδύσεις έχουμε βρει κλειδωμένες από το παρελθόν, τις ξεκλειδώνουμε μια-μία. Δουλεύουμε νυχθημερόν για αυτό».
Για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ
«Πηγαίνει πάρα πολύ άσχημα. Είμαστε τελείως εκτός στόχων. Και εκτός στόχων ΕΣΠΑ και εκτός στόχων Μνημονίου για το ΕΣΠΑ. Παρά τους διθυράμβους της προηγούμενης κυβερνήσεως, έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω».
Για την πάταξη του παρεμπορίου
«Η πάταξη του παρεμπορίου είναι υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα. Απ’ όταν ψηφίστηκε ο νόμος για το άσυλο, τα συνεργεία μας καθημερινά, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποιούν ελέγχους σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε άλλους χώρους. Κάθε Δευτέρα θα παρουσιάζουμε τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας για τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν για το παρεμπόριο. Δεν θα φεισθούμε μέσων και κόπων για να εξαφανίσουμε από την Αθήνα και άλλες πόλεις το παρεμπόριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ