12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΈρχεται η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι

Έρχεται η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι

Οι διάσημες μελωδίες της Λίμνης των Κύκνων, της Ωραίας Κοιμωμένης, του Καρυοθραύστη και άλλα σπουδαία αριστουργήματα του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, αλλά και άλλων μεγάλων Ρώσων συνθετών θα παρουσιαστούν από τη μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας στην δεύτερη επίσκεψη της στην Αθήνα!
Η Tchaikovsky Symphony Orchestra (TSO) ιδρύθηκε το 1930 ως Grand Symphony Orchestra of Al Union Radio and Central Television και ήταν η πρώτη συμφωνική ορχήστρα της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και η πρώτη που ερμήνευσε διεθνές ρεπερτόριο εκτός ΕΣΣΔ. Πολλοί σημαντικοί συνθέτες, όπως οι Νικολάι Γκολοβάνοφ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Σεργκέι Προκόφιεφ, Αράμ Χατσατουριάν, Γκεόργκι Σβιρίντοφ, εμπιστεύτηκαν την πρώτη εκτέλεση έργων τους στην TSO, που αναγνωρίστηκε γρήγορα ως μία από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου. Το 1993 το Ρώσικο Υπουργείο Πολιτισμού την μετονόμασε σε Tchaikovsky Symphony Orchestra, για τον κεντρικό ρόλο των έργων του Τσαϊκόφσκι στο ρεπερτόριο της.
Και στις νέες εμφανίσεις στην χώρα μας, την TSO θα διευθύνει ο πολυβραβευμένος Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ. Έχοντας συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους μουσικούς και θεατρικούς οργανισμούς στον κόσμο (Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης: επικεφαλής μαέστρος 1997 – 2006, Σκάλα του Μιλάνου, Opernhaus της Ζυρίχης κ.ά.), ο Φεντοσέγιεφ παραμένει η ψυχή της TSO, καλλιτεχνικός διευθυντής και αρχιμουσικός της από το 1974.
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ


Διεύθυνση ορχήστρας: VladimirFedoseyev
Christmas Theater: Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Βεΐκου)
Παραστάσεις:
* Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00
* Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00
Τιμές εισιτηρίων:
* Πλατεία και Κερκίδα (Θεατρικά καθίσματα)
VIP ζώνη: 60 ευρώ
Α ζώνη: 50 ευρώ
Β ζώνη: 42 ευρώ
* Κερκίδα (Καθίσματα κερκίδας)
Γ ζώνη: 34 ευρώ
Δ ζώνη: 26 ευρώ
Ε ζώνη: κανονικό 18 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 9 ευρώ
Θέσεις ΑΜΕΑ (ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ): 9 ευρώ, συνοδός 18 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ