12.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΆδωνις Γεωργιάδης για τα χαμόγελα με Τσίπρα: «Τι περιμένατε να γίνουμε ρεζίλι...

Άδωνις Γεωργιάδης για τα χαμόγελα με Τσίπρα: «Τι περιμένατε να γίνουμε ρεζίλι και στους Κινέζους;»

Μία από τις στιγμές που ξεχώρισαν κατά το χθεσινό δείπνο προς τιμήν του Κινέζου προέδρου ήταν η χειραψία με χαμόγελα μεταξύ του Τσίπρα και του Γεωργιάδη. Οι δύο άνδρες μάλιστα δεν ….σταμάτησαν να μιλούν κατά τη διάρκεια του δείπνου.
Έκπληκτος δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, από την έκταση που πήρε το γεγονός της θερμής χειραψίας που αντάλλαξε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τα χαμόγελα που αντάλλαξαν κατά τη συνομιλία τους.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε χαρακτηριστικά, «μου κάνει εντύπωση η έκταση που έχουν πάρει οι φωτογραφίες. Ήμαστε στο Προεδρικό Μέγαρο μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Σι Τζινπίνγκ και τα έφερε έτσι το πρωτόκολλο να είμαι δίπλα στον Τσίπρα. Τι περιμένατε να πιαστούμε στα χέρια; Να βριστούμε για τον Πολάκη; Να γίνουμε ρεζίλι και στους Κινέζους; Θεωρώ πολύ σωστό που ο κ. Τσίπρας ήταν παρών χθες και είχαμε μια πολιτισμένη και σωστή συμπεριφορά».
Ερωτηθείς για το τι συζητούσε με τον κ. Τσίπρα με τον οποίο κάθισαν κοντά κατά το δείπνο προς τιμήν του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες λέγοντας ότι δεν μεταφέρει τις ιδιωτικές του συζητήσεις.
«Είχαμε όλοι μια πολιτισμένη συμπεριφορά. Είναι καλό να βλέπουν πως παρά την πολιτική ένταση που διαβάζουν στις εφημερίδες, υπάρχει μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα και μια σταθερότητα, κάτι που είναι σημαντικό για τις επενδύσεις που θέλουν να κάνουν» ανέφερε.
Σημειώνεται ότι με το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, στην Ελλάδα. Το «παρών» στο δείπνο, πέρα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφκσι, παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πλήθος υπουργών όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Μεταξύ άλλων, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε και τη χειραψία με χαμόγελα μεταξύ του Τσίπρα και του Γεωργιάδη.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ