19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ισχυρή ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα συνεχιστεί το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα...

Η ισχυρή ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα συνεχιστεί το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών

Η γερμανική οικονομία επιβραδύνθηκε στην αρχή του τρίτου τριμήνου ύστερα από μια ισχυρή επίδοση το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά οι δείκτες υποδηλώνουν ότι η ισχυρή ανάπτυξη θα συνεχιστεί, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία βιώνει μια ανοδική πορεία, με βασική κινητήρια δύναμη την κατανάλωση, και τροφοδοτείται από την υψηλή απασχόληση, την αύξηση των πραγματικών μισθών και το χαμηλό κόστος δανεισμού – συνθήκες που πιθανόν να βοηθήσουν την Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, να κερδίσει μια τέταρτη θητεία στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.
Το υπουργείο, που ελέγχεται από τους συντηρητικούς της Μέρκελ και τον βετεράνο βουλευτή τους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε στη μηνιαία έκθεσή του ότι η οικονομία έχασε μέρος της δυναμικής της στην αρχή του τρίτου τριμήνου.
«Ωστόσο, τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι η σταθερή ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και το τρίτο τρίμηνο» δήλωσε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι το επιχειρηματικό κλίμα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και οι Γερμανοί εξαγωγείς αναμένεται να ευνοηθούν από την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,7% σε τριμηνιαία βάση τους τρεις πρώτους μήνες του έτους και 0,6% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, χάρη στις αυξημένες δαπάνες του ιδιωτικού και του δημόσιο τομέα, καθώς και τις υψηλότερες επενδύσεις σε ακίνητα και μηχανολογικό εξοπλισμό. Τα μακροοικονομικά στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων σκιαγράφησαν μια μικτή εικόνα για την οικονομία, με την ανεργία να συνεχίσει να μειώνεται και το κλίμα μεταξύ των Γερμανών επενδυτών να βελτιώνεται. Ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις, οι εργοστασιακές παραγγελίες και η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου απογοήτευσαν τον Ιούλιο.
Το υπουργείο είπε ότι τα μακροοικονομικά θεμελιώδη στοιχεία παραμένουν ευνοϊκά και η εγχώρια ζήτηση θα συνεχίσει να αποτελεί κινητήριο παράγοντα της ανάπτυξης. Η οικονομική άνθηση ενισχύει τα φορολογικά έσοδα, καθώς περισσότεροι πολίτες εντάσσονται στην αγορά εργασίας, οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερο και οι εταιρίες μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, τα φορολογικά έσοδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των 16 ομόσπονδων κρατιδίων αυξήθηκαν κατά 4,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το υπουργείο, Αυτό είναι λίγο πάνω από την πρόβλεψη για αύξηση κατά 3,9% για το σύνολο του έτους.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ