16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε κατάσταση φυσικής καταστροφής το Πουέρτο Ρίκο

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής το Πουέρτο Ρίκο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κήρυξε σε κατάσταση φυσικής καταστροφής το Πουέρτο Ρίκο, προκειμένου να αποδεσμευτούν ομοσπονδιακά κεφάλαια για την ανοικοδόμηση του νησιού που χτυπήθηκε άγρια από τον κυκλώνα Μαρία την Τετάρτη.
«Χθες, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε φυσική καταστροφή στο μη ενσωματωμένο έδαφος του Πουέρτο Ρίκο και απέστειλε ομοσπονδιακή βοήθεια για να στηρίξει τις τοπικές υπηρεσίες διάσωσης» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Μετά το πέρασμα του κυκλώνα το Πουέρτο Ρίκο έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στα ομοσπονδιακά κεφάλαια περιλαμβάνονται και δάνεια που θα χορηγηθούν για την επισκευή των σπιτιών και την κατασκευή προσωρινών καταλυμάτων ή για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες τα σπίτια των οποίων δεν ήταν ασφαλισμένα.
Τουλάχιστον 15 οι νεκροί από τον κυκλώνα Μαρία στη Δομίνικα
Ο κυκλώνας Μαρία, που έπληξε το μικρό νησί Δομινίκα της Καραϊβικής άφησε πίσω του τουλάχιστον 15 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Ρούσβελτ Σκέριτ.
«Μέχρι τώρα έχουμε κηδεύσει τουλάχιστον 15 ανθρώπους» είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της γειτονικής χώρας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και περίπου 20 αγνοούμενοι.
Ο Σκέριτ είπε ότι καμία κοινότητα της χώρας του δεν έμεινε ανέγγιχτη από τον σφοδρό κυκλώνα. Η Μαρία ήταν κυκλώνας κατηγορίας 5 όταν έπληξε τη Δομινίκα, στις 18 Σεπτεμβρίου.
Το ανεξάρτητο νησί των 72.000 κατοίκων βρίσκεται κοντά στη Μαρτινίκα και τη Γουαδελούπη, όμως από τις αρχές της εβδομάδας παραμένει αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο ίδιος ο Σκέριτ αναγκάστηκε να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο αφού οι άνεμοι ξήλωσαν τη στέγη του σπιτιού του. Εγραψε μάλιστα στο Facebook ότι αισθάνθηκε πως ήταν «στο έλεος του ανέμου και της καταρρακτώδους βροχής».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ