19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ22 Σεπτεμβρίου: Ουσιαστικός για την ΕΣΕΕ ο εορτασμός της Ημέρας του Ελληνικού...

22 Σεπτεμβρίου: Ουσιαστικός για την ΕΣΕΕ ο εορτασμός της Ημέρας του Ελληνικού Εμπορίου

 

Είναι γνωστό ότι, από το 2005, η 22η Σεπτεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε επίσημα από την Ελληνική Πολιτεία, ως η «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου». Εκτοτε, γιορτάζεται ως μία ημέρα κατά την οποία το Ελληνικό Εμπόριο τιμά την ιστορία του και την παράδοσή του, προβληματίζεται για το παρόν και σχεδιάζει το μέλλον, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Στη συνέχεια αναφέρει: «Σήμερα, το ελληνικό εμπόριο είναι ένας από τους σημαντικότερους και συνεπείς εργοδότες στην χώρα, απασχολούσε και απασχολεί κοινωνικές ομάδες που αντιμετώπιζαν προβλήματα και προ κρίσης – γυναίκες και νέους – και αποτελεί επαγγελματική διέξοδο για χιλιάδες συμπολίτες που «χτυπήθηκαν» από την κρίση της τελευταίας επταετίας. Ακόμη και σήμερα, οι εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας συνιστούν σημείο συνάντησης και τοπικής αναφοράς, οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι σημαντικοί κόμβοι διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.
Δυστυχώς και φέτος, ελέω κρίσης, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για εορτασμούς αντάξιους της μεγάλης σημασίας του εμπορίου για την κοινωνία και την χώρα γενικότερα. Δεν έχει αποφασισθεί καμία κεντρική εκδήλωση από την ΕΣΕΕ, πέρα από την επισήμανση στο πανελλήνιο του συμβολισμού της «Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου» και της συμβολής του κλάδου μας στην ανάπτυξη και στην απασχόληση.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνει ότι ο εορτασμός της Ημέρας του Ελληνικού Εμπορίου στις 22 Σεπτεμβρίου, έχει για την ΕΣΕΕ εκτός από συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, ενώ καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους να την αναδείξουν και να την επικοινωνήσουν σε κάθε τοπική αγορά της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ