21.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΠρωτόκολλο συνεργασίας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Logistics υπέγραψαν το ΕΒΕΠ και...

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Logistics υπέγραψαν το ΕΒΕΠ και η Ελληνική Εταιρεία Logistics

 

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Logistics, υπέγραψαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) και η Ελληνική Εταιρεία Logistics.
Η ένταξη του στόλου των μεταφορών, των επιχειρήσεων αποθήκευσης και διαχείρισης φορτίων σε χρηματοδοτικά εργαλεία, μέσα από οριζόντια προγράμματα, αλλά και εξειδικευμένα κάθετα σχέδια ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού της αγοράς των Logistics είναι ένας από τους στόχους της συνεργασίας, καθώς και η ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης και συνεργασίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδης, δήλωσε ότι «η ανάπτυξη τέτοιων αναπτυξιακών δράσεων, που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση και αναβάθμιση των υπηρεσιών Logistics, ιδιαίτερα όσων συνδέονται με τις εθνικές πύλες εισόδου-εξόδου, αναδεικνύουν τη δυναμική του Πειραιά, αλλά και της χώρας, σε καίριο διαμετακομιστικό κόμβο διεθνούς εμβέλειας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η οικοδόμηση στενότερων συνεργασιών και η ανάληψη κοινών δράσεων με την Ελληνική Εταιρεία Logistics, όπως αυτές οριοθετούνται με τη σύναψη του αντίστοιχου Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ε.Ε.L., Νίκος Ροδόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων «… Θεωρώ ότι είναι μια σημαντική μέρα κι αυτό γιατί το επιχειρείν ενοποιεί τις δυνάμεις του με σκοπό τη δημιουργία ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάδειξη ως Επιχειρηματικού Ναυτιλιακού και Εμπορικού Προορισμού Διεθνούς Αναγνωρισιμότητας και Εμβέλειας, με Ενεργειακή, Περιβαλλοντική και Κοινωνική Προστιθέμενη Αξία τόσο για την περιοχή όσο και για την επικράτεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ