16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΜε πλήθος συμμετοχών ολοκληρώθηκε η 17η Aegean Regatta με τη στήριξη της...

Με πλήθος συμμετοχών ολοκληρώθηκε η 17η Aegean Regatta με τη στήριξη της COSMOTE

Στην τρίτη θέση το σκάφος COSMOTE ΕΡΥΤΟΣ ΙΙ

Πάνω από 70 σκάφη από 9 χώρες του πλανήτη συμμετείχαν στην «Aegean Regatta», που πραγματοποιήθηκε για άλλη μία χρονιά με την στήριξη της COSMOTE, ενώ την τιμητική τους είχαν φέτος τα νησιά της Πάτμου, της Αστυπάλαιας, της Νισύρου και της Ρόδου.
Για 4η συνεχή χρονιά η Aegean Regatta είχε στο πλευρό της την COSMOTE, η οποία συστηματικά στηρίζει δράσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Την πρώτη θέση στην κατηγορία ORC International κατέλαβε το σκάφος BLACK JACK-STATUS MARITIME, με κυβερνήτη τον Ολυμπιονίκη, Παναγιώτη Μάντη, ο οποίος αγωνίζεται μαζί με τον επίσης Ολυμπιονίκη, Παύλο Καγιαλή. Δεύτερο ήταν το σκάφος ΤΑΜUMΜ, με κυβερνήτη τον Αντώνη Κατιγιαννίδη, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε το ERYTOS II-COSMOTE των Κώστα Μάνθου και Σταύρου Τσάβαλου.


Οι αυξομειώσεις στην κατεύθυνση και την ένταση του ανέμου του τρίτου σκέλους της διαδρομής, έφεραν μεγάλες ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις των κατηγοριών. Εδωσαν και ένα επιπλέον ενδιαφέρον στην τελευταία ημέρα και την 4η ιστιοδρομία, ανοιχτά της Ρόδου, που έκρινε τους νικητές.
Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» ξεκίνησε το Σάββατο 19/8 με τη συγκέντρωση των κυβερνητών στο Πάτμειον Πολιτιστικό Κέντρο. Την Κυριακή 20 Αυγούστου τα σκάφη έφυγαν από το Νησί της Αποκάλυψης για την Αστυπάλαια. Από εκεί κίνησαν για την Νίσυρο (Τρίτη 22/8) και τελικός προορισμός ήταν η Ρόδος, όπου ολοκληρώθηκε η διοργάνωση, με μια εντυπωσιακή τελετή λήξης.
Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας ανοιχτής θαλάσσης «Aegean Regatta» ξεκίνησε το 2001, με τη διαδρομή να περιλαμβάνει ακριτικά νησιά της χώρας, προκειμένου να ενισχύσει την επαφή των ιστιοπλόων με τα νησιά αυτά και να τονώσει την τουριστική κίνηση. Στην 17η έκδοση του αγώνα προστέθηκαν η Πάτμος, η Αστυπάλαια, η Νίσυρος και η Ρόδος στη λίστα των προορισμών (προϋπήρχαν οι Λέσβος, Χίος, Οινούσσες, Σάμος, Λέρος, Ικαρία, Κως, Σύμη, Λήμνος, Σαμοθράκη, Ανδρος, Λειψοί, Πάτμος, Τήλος, Σκόπελος, Αμοργός, Κάλυμνος, Θάσος, Σύρος και Σκύρος).
Η Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ