15.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜε ταχύ ρυθμό αυξήθηκε το εμπόριο της Κίνας με τις άλλες χώρες...

Με ταχύ ρυθμό αυξήθηκε το εμπόριο της Κίνας με τις άλλες χώρες BRICS

Το εμπόριο της Κίνας με τις άλλες χώρες BRICS αυξήθηκε με ταχύ ρυθμό στο πρώτο επτάμηνο του έτους, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου. Οι χώρες BRICS περιλαμβάνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.
Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών αυξήθηκε 26% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 167,07 δισ. δολάρια, είπε ο εκπρόσωπος Γκάο Φενγκ σε συνέντευξη Τύπου. Στο τέλος Ιουλίου, οι άμεσες επενδύσεις της Κίνας στις άλλες χώρες BRICS ανέρχονταν σε 870 δισ. δολάρια, πρόσθεσε. Στο 7μηνο, οι επενδύσεις αυτές μειώθηκαν 44,3% στα 57,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. «Υπάρχει τεράστια προοπτική επενδύσεων στις χώρες BRICS», σημείωσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τον Γκάο, οι χώρες BRICS αναμένεται να συνάψουν συμφωνίες για την προώθηση του εμπορίου, τη διευκόλυνση των επενδύσεων, την οικονομική και τεχνολογική συνεργασία καθώς και το πολυμερές εμπορικό σύστημα κατά τη διάρκεια της επικείμενης συνόδου κορυφής, η οποία θα λάβει χώρα στην παραθαλάσσια πόλη Σιαμέν της νοτιοανατολικής Κίνας από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου.
Από το 2009, οι σύνοδοι κορυφής των χωρών BRICS γίνονται σε ετήσια βάση, ενώ και οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών και Ασφάλειας των χωρών συναντώνται τακτικά. Τα περασμένα χρόνια, οι χώρες BRICS διπλασίασαν το συνολικό ποσοστό τους στο 23% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ