16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ«Νύχτες Πρεμιέρας»: Το νέο ελληνικό σινεμά μέσα από 44 ταινίες

«Νύχτες Πρεμιέρας»: Το νέο ελληνικό σινεμά μέσα από 44 ταινίες

 

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», στηρίζει για έκτη συνεχόμενη χρονιά τους Ελληνες σκηνοθέτες, αναδεικνύοντας νέους δημιουργούς μέσα από το διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες».
Η διαδικασία επιλογής των ταινιών ολοκληρώθηκε και επιλέχθηκαν 44 μικρού μήκους ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 23ης διοργάνωσης.
Τηρώντας την παράδοση του Φεστιβάλ που τιμά τους επαγγελματίες που στηρίζουν την κινηματογραφική δημιουργία στην χώρα μας, η κριτική Επιτροπή του Διαγωνιστικού τμήματος θα αποτελείται από τους: Γιώργο Ζώη (πρόεδρος, σκηνοθέτης), Εύα Στεφανή (σκηνοθέτης, αν. καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ), Κάλλια Παπαδάκη (συγγραφέας, σεναριογράφος), Ρόμπι Εκσιέλ (κριτικός κινηματογράφου), Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ηθοποιός) και θα απονείμει τα παρακάτω βραβεία: Βραβείο Α’ Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Β’ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.
Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 20 Σεπτεμβρίου ως την 1 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναό 1 και Δαναό 2, Οπερα 1 και Οπερα 2, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ