15.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΑναζητούνται λύσεις για την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού στα Μετέωρα

Αναζητούνται λύσεις για την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού στα Μετέωρα

 

«Θα θέλαμε από όσους μπορούν να διαμορφώσουν πιο συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε αυτά που υποστήριξαν και να μας τις στείλουν. Κρατάω την πρόταση αρκετών από εσάς να υπάρξει και μεταξύ σας μια συνάντηση ώστε να αρχίσουν να γεφυρώνονται οι αντιθέσεις. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι μερικές φορές πηγαίνουμε σε απόλυτες απόψεις της μιας ή της άλλης πλευράς αγνοώντας την δυνατότητα να βρεθεί στη μέση μια λύση. Γενικεύουμε και γίνονται απόλυτες διατυπώσεις, κάτι το οποίο δεν επιτρέπει την εύρεση λύσης. Οταν λοιπόν υπάρξουν πρωτοβουλίες από εσάς και ανταλλαγούν οι προτάσεις και με τις Μονές, οι οποίες θα υποβληθούν στο υπουργείο, τότε αυτό θα βοηθήσει την διαδικασία. Αυτά που ακούσαμε σήμερα θα τα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας». Τα παραπάνω υποστήριξε η υπουργός πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, μετά το τέλος της πολύωρης δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Καλαμπάκα, σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει και απαγορεύει διάφορες χρήσεις και δραστηριότητες στους βράχους των Μετεώρων.
Σημειώνεται πάντως πως ενδιαφέρον ώστε να βρεθεί λύση και να μπορέσουν να αναπτυχθούν ήπιες αθλητικές, περιπατητικές και τουριστικές δραστηριότητες και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού στους βράχους των Μετεώρων, είναι μεγάλο στην τοπική κοινωνία, καθώς στη σύσκεψη δεκάδες φορείς που εξέφρασαν την διαφωνία τους για το Προεδρικό Διάταγμα και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.
Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, στην ομιλία του σημείωσε πως πρέπει να διαφυλαχτεί η ταυτότητα των Μετεώρων, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν επιτρέπονται επιπολαιότητες και αστοχίες». Ο κ. Σινάνης επεσήμανε πως «πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε ούτε οι δραστηριότητες να απαγορεύονται παντελώς, ούτε όμως να θίγεται ο ιερός χαρακτήρας της περιοχής». «Ως δημοτική αρχή έχουμε πολλές φορές διατυπώσει τις απόψεις μας για το θέμα αυτό. Εχουμε δηλώσει με σαφήνεια πως δεν είμαστε εναντίον των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Δεν είμαστε εναντίον των ήπιας μορφής δραστηριοτήτων στα Μετέωρα, αλλά είμαστε αντίθετη στην ανεξέλεγκτη κατάσταση και την αναρχία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σινάνης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ