21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΑμετάβλητο το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

Αμετάβλητο το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

 

Σταθερό παρέμεινε το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, χάρη στις ισχυρές τρέχουσες συνθήκες, σύμφωνα με τον γερμανικό ερευνητικό όμιλο Sentix. Οι μελλοντικές προσδοκίες, ωστόσο, υποχώρησαν εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική οικονομία και τον ενδεχόμενο αντίκτυπο από το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων των αυτοκινήτων που φαίνεται να λαμβάνει νέες διαστάσεις.
Ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 27,7 μονάδες από τις 28,3 μονάδες του Ιουλίου. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 27,8 μονάδες.
Ωστόσο, ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 16,0 από τις 19,8 μονάδες τον Ιούλιο, σε μια ανησυχητική ένδειξη σύμφωνα με τον ερευνητικό όμιλο.
«Γίνεται ολοένα και περισσότερο σαφές ότι η οικονομική δυναμική ξεπέρασε το ανώτατο σημείο της», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Sentix, σημειώνοντας ότι η έρευνά του συχνά λειτουργεί ως προάγγελος μελλοντικών οικονομικών εξελίξεων.
«Οι προσδοκίες υποχωρούν σε όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ να ηγούνται της τάσης, όπου οι εκτιμήσεις μειώθηκαν για πέμπτη συνεχή φορά… Και η Γερμανία, που θεωρείται «άριστος μαθητής», υποχώρησε σημαντικά, με το σκάνδαλο που ταλανίζει την αυτοκινητοβιομηχανία να σκοτώνει το οικονομικό κλίμα» πρόσθεσε.
Ο δείκτης επενδυτικού κλίματος για τις ΗΠΑ υποχώρησε στο 14,1 τον Αύγουστο, από το 14,8 τον Ιούλιο, με τους επενδυτές να γίνονται ολοένα και περισσότερο επιφυλακτικοί, παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπερηφανεύεται για τις «επιτυχίες» του.
Ο δείκτης για τη Γερμανία υποχώρησε για τρίτο συνεχή μήνα, στο 33,2 από το 37,5 ένα μήνα νωρίτερα, με τις προσδοκίες να σημειώνουν βουτιά στις 5,75 μονάδες, από τις 12,5 τον Ιούλιο εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων θα επηρεάσει κάποιες μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Σύμφωνα με τον όμιλο, ο υποδείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες στην ευρωζώνη ανήλθε στις 40,0 μονάδες, στην όγδοη συνεχή αύξησή του και στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2007.
Η έρευνα του Sentix, με δείγμα 1.037 επενδυτές, πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 5 Αυγούστου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ