15.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦ. Μογκερίνι: «Σημαντική η συνεργασία και ο διάλογος με την Τουρκία»

Φ. Μογκερίνι: «Σημαντική η συνεργασία και ο διάλογος με την Τουρκία»

Τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας σε πολλούς τομείς, παρά τις διαφορές, τόνισαν μετά τη διάσκεψη πολιτικού διαλόγου υψηλού επιπέδου που είχαν στις Βρυξέλλες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εμερ Τσελίκ, με την ύπατη εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι και τον αρμόδιο για τη Διεύρυνση επίτροπο, Γιοχάνες Χαν.
«Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε αυτές τις ανταλλαγές, να ακούμε και να μιλάμε η μία πλευρά στην άλλη απευθείας» τόνισε η Φ. Μογκερίνι, σημειώνοντας ότι οι τομείς συνεργασίας ποικίλλουν από τη μετανάστευση και την ασφάλεια μέχρι την ενέργεια και το εμπόριο.
Ο Μ. Τσαβούσογλου σημείωσε από την πλευρά του ότι συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής του οδικού χάρτη που συμφώνησαν οι ηγέτες της ΕΕ και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ. Η ΕΕ έχει εκπληρώσει κάποιες από αυτές. Χάρη στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας ο αριθμός των μεταναστών στα ελληνικά νησιά έχει μειωθεί κατά 99%» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.
«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε διαφορές, αλλά ο διάλογος για την εύρεση λύσεων συνεχίζεται» δήλωσε από την πλευρά του ο Εμερ Τσελίκ, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται να βελτιωθούν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη να ανοίξουν τα κεφάλαια 23 και 24, όχι να κλείσουν, όπως είπε και αν υπάρξει πρόοδος να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ