14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟι Βρυξέλλες εξακολουθούν να περιμένουν τις βρετανικές θέσεις για το Brexit

Οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να περιμένουν τις βρετανικές θέσεις για το Brexit

Ο επικεφαλής ευρωπαίος διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ, ζήτησε «αποσαφηνίσεις» από το Λονδίνο, κυρίως στο ζήτημα των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών και τον «λογαριασμό» του διαζυγίου, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.
«Ο πρώτος γύρος ήταν ο γύρος της οργάνωσης. Αυτή η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση. Ο τρίτος γύρος θα είναι αφιερωμένος στην αποσαφήνιση», εξήγησε ο Μισέλ Μπαρνιέ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον βρετανό υπουργό αρμόδιο για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.
Επειτα από τέσσερις ημέρες συνομιλιών, ο επόμενος γύρος είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 28 Αυγούστου.
Ο Μισέλ Μπαρνιέ αναφέρθηκε σε «θεμελιώδη διάσταση απόψεων» στο ζήτημα των ευρωπαίων πολιτών που είναι εγκατεστημένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο , «σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης των δικαιωμάτων τους», και κυρίως σχετικά με τα δικαιώματα των μελών της οικογένειάς τους και των κοινωνικών παροχών.
«Δεν βλέπουμε κανέναν τρόπο για την διασφάλιση των δικαιωμάτων αυτών» από την δυνατότητα διευθέτησής τους ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξήγησε ο ευρωπαίος διαπραγματευτής , την στιγμή που το Λονδίνο έχει εκφράσει την βούλησή του να μην αναγνωρίσει την δικαιοδοσία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου μετά την αποχώρησή του από την Ενωση.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξακολουθεί να αναμένει την βρετανική θέση για την διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, τον λογαριασμό που ζητούν οι Βρυξέλλες των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει το Λονδίνο ως μέλος της Ενωσης.
«Μία συντεταγμένη έξοδος απαιτεί την εξόφληση των λογαριασμών», επέμεινε ο Μπαρνιέ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ