21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕπιτυχής πρωτοβουλία Ελλάδας - Κύπρου για προστασία κρίσιμων ενεργειακών υποδομών

Επιτυχής πρωτοβουλία Ελλάδας – Κύπρου για προστασία κρίσιμων ενεργειακών υποδομών

Η προστασία κρίσιμων ενεργειακών υποδομών ήταν το θέμα της συνόδου της ομάδας PCEI (Protection of Critical Energy Infrastructure), που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και φιλοξενήθηκε από το Υπουργείο Αμυνας στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Λεμεσό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Αμυνας, συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και το Κοινό Κέντρο Ερευνών (Joint Research Centre) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σκοπός του εργαστηρίου αποτελεί η χαρτογράφηση των βασικών απειλών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, η αναγνώριση των ελλείψεων και ο προσδιορισμός των βέλτιστων πρακτικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των υποδομών και η ενεργειακή τους αυτονομία.
Η εργασία αυτή θα αποτελέσει βάση της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει τα υπουργεία Αμυνας της Κύπρου και της Ελλάδας, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, με στόχο τη διαμόρφωση πολιτικής της ΕΕ για την ενίσχυση της προστασίας των κρισίμων ενεργειακών υποδομών στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.
Πέραν του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στην ομάδα εμπειρογνωμόνων συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ