18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑ. Μέρκελ: «Θα εξαντλήσω την τετραετία εάν επανεκλεγώ»

Α. Μέρκελ: «Θα εξαντλήσω την τετραετία εάν επανεκλεγώ»

«Σε περίπτωση που επανεκλεγώ έχω την πρόθεση θα εξαντλήσω την τετραετία όπως το υποσχέθηκα», είπε η καγκελάριος Μέρκελ στην καθιερωμένη συνέντευξή της πριν από τις διακοπές στο πρώτο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Η συνέντευξη περιστράφηκε όχι μόνο γύρω από θέματα εσωτερικής πολιτικής αλλά και από ευρωπαϊκά, όπως είναι το θέμα των επενδύσεων. Ο αντίπαλός της πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει πως η χώρα χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις, οι οποίες θα την καταστήσουν δυνατή για το μέλλον. Η καγκελάριος Μέρκελ απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένους αριθμούς και δήλωσε: «Για μένα το κύριο θέμα δεν βρίσκεται στην ερώτηση αν θα πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα. Αυτό μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε αλλά θα πρέπει πρώτα να επισπεύσουμε το σχεδιασμό», είπε. Δήλωσε μάλιστα πως «στο κόμμα της σκέπτονται ότι το ένα τρίτο του πλεονάσματος των δημοσίων εσόδων θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τις επενδύσεις».
Η κ. Μέρκελ υπερασπίστηκε επίσης το δικαίωμα των Γερμανών βουλευτών να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες στη νατοϊκή βάση του Ικονίου και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιασμούς από την Τουρκία.
Για τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς κατά τη διάρκεια της συνόδου του G20 στο Αμβούργο δήλωσε: «Φέρω την ίδια ευθύνη όπως ο (σοσιαλδημοκράτης) Δήμαρχος Ολαφ Σολτς και δεν την αποποιούμαι».
Τέλος, όσον αφορά τις διαφωνίες με το αδελφό Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα της Βαυαρίας (CSU), το οποίο τάσσεται υπέρ ενός ανώτατου ορίου προσφύγων που θα γίνονται δεκτοί στη χώρα η κ. Μέρκελ τόνισε: «Δεν πρόκειται να το δεχτώ. Θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες», τόνισε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ