Περισσότερα από 33.500 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσα στο α’ εξάμηνο του 2017

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 12 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Περισσότερα από 33.500 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν, μέσω της πλατφόρμας/υπηρεσίας my520.gr της 520 Barcode Ελλάς, μέσα στο α’ εξάμηνο 2017. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αυξημένο είναι το πλήθος των κωδικών κατά 40% (9.500 κωδικοί), γεγονός που αντανακλά αφενός μεν την ευρεία αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της υπηρεσίας αφετέρου δε την προσπάθεια των επιχειρήσεων να διαφοροποιήσουν το προϊοντικό τους μίγμα και να παράξουν νέα προϊόντα στην προσπάθεια διεκδίκησης μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς.
Επιπλέον και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις δυσκολίες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα, 230 ήταν οι νέες εταιρείες που εγγράφηκαν στην 520 Barcode Ελλάς και απέκτησαν κωδικούς με πρόθεμα 520, αριθμός οριακά αυξημένος – 0.45% – σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2016. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι το πλήθος των νέων επιχειρήσεων παρέμεινε σταθερό, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (40%) των νέων κωδικών στην πλατφόρμα my520.
Σημαντικό είναι, επίσης ότι, από το σύνολο των νέων επιχειρήσεων–πελατών της 520 Barcode Ελλάς, το 67% είναι παραγωγικές και τυποποιητικές εταιρείες. Τα στοιχεία, για το 2017, δίνουν ένα αισιόδοξο τόνο για το μέλλον της ελληνικής παραγωγής & τυποποίησης, καθώς το ποσοστό των παραγωγικών επιχειρήσεων είναι, το α’ εξάμηνο του 2017, κατά 4% μεγαλύτερο σε σχέση με α’ εξάμηνο του 2016».
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μικρή αύξηση παρατηρείται στο ήδη υψηλό ποσοστό του κλάδου παραγωγής & τυποποίησης Τροφίμων και Ποτών, ο οποίος αγγίζει το 68%, με τις επιχειρήσεις ελαιολάδου και οίνου/ζύθου να πρωταγωνιστούν. Αντίστοιχη τάση εμφανίζεται και στους νέους κωδικούς που καταχωρήθηκαν στο my520.gr, με τα τρόφιμα να διατηρούν το μεγαλύτερο ποσοστό και να ακολουθούν η ένδυση, η διακόσμηση σπιτιού, τα παιγνίδια, η φροντίδα σώματος και η υπόδυση.
Μέχρι σήμερα, το σύνολο των barcode που έχουν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα my520.gr, ξεπερνά τους 250.000 κωδικούς, καθιστώντας την ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο εργαλείο για την επιχείρηση, τον αγοραστή και τον καταναλωτή. Η 520 Barcode Ελλάς παρέχει δωρεάν στους συνδρομητές της τη χρήση της υπηρεσίας my520.gr, με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα το δικό τους barcode με πρόθεμα 520.
Η 520 Barcode Hellas εισήγαγε το σύστημα barcode στην Ελλάδα, πριν από 30 χρόνια. Παράλληλα, με τη δημιουργία και έκδοση κωδικών αριθμών barcode με πρόθεμα 520, από την ίδρυσή της το 1985, εστιάζει στην ανάπτυξη και εφαρμογή προτύπων και λύσεων που βελτιώνουν τις διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η 520 Barcode Hellas υποστηρίζει 5.000 ελληνικές & πολυεθνικές επιχειρήσεις, φορείς δημοσίου, κ.ά., παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και ποιοτικές υπηρεσίες, με σκοπό την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, του λιανεμπορίου και των εξαγωγών, ενώ έχει εκδώσει τη συντριπτική πλειονότητα των barcode των ελληνικών προϊόντων που διακινούνται στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Γ.Μπ.