16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυβερνητ. εκπρόσωπος: Το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα είναι πολύ καλύτερο από...

Κυβερνητ. εκπρόσωπος: Το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο

 

Η Ελλάδα έχει μπει σε μια δυναμική φάση ανάπτυξης, το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο, η κυβέρνηση εργάζεται για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και ο στόχος της δεν είναι μόνο η ανάκαμψη, αλλά να υπάρχουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα για την καθημερινότητα των πολιτών, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
«Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αφοσιωθεί πλήρως και ολοκληρωτικά σε ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο έχει τρεις άξονες» είπε ο κ. Τζανακόπολος και εξήγησε:
« – Να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στην επιστροφή της στις αγορές χρήματος.
– Να τονώσουμε, να ενισχύσουμε, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις τη διαδικασία της ανάκαμψης, η οποία έχει ήδη εκκινήσει.
– Να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στήριξης για τα κοινωνικά εκείνα στρώματα, τα οποία έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις από την κρίση».
Επιπλέον, σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει προσανατολισμός των χρηματοδοτικών εργαλείων σε παραγωγικές δραστηριότητες, δραστηριότητες καινοτομίας, τεχνολογίας, παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας, βιομηχανικές, μεταποίησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο -όπως σημείωσε- δεν θα στηρίζεται στους χαμηλούς μισθούς, δηλαδή στην ένταση της εργασίας, αλλά στην ένταση του κεφαλαίου.
Επίσης -είπε- η κυβέρνηση εργάζεται για την κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα, το οποίο θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομίας και γι αυτό τον λόγο θα πραγματοποιηθούν 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια στα οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η αρχή θα γίνει με το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας που θα γίνει αύριο και μεθαύριο στην Κοζάνη.
«Γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια από τη ΝΔ και φιλικά της ΜΜΕ να δημιουργήσουν ένα κλίμα σκανδάλου»
«Η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να προτείνει κάθε τρεις και λίγο εξεταστικές επιτροπές για κατασκευασμένα ζητήματα, αλλά εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε αυτόν τον πολιτικό αντιπερισπασμό» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Χαρακτήρισε «άθλιο, κιτρινίστικο κατασκεύασμα» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την υπόθεση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο.
Ο εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση σκανδάλου, «επειδή ουσιαστικά δεν θέλει να συζητήσει για τα πραγματικά σκάνδαλα κι επειδή έχει καταρρεύσει το αφήγημα της περί “ολικής καταστροφής”, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου».
«Εχουμε πει από την αρχή ότι υπάρχει μια συντονισμένη επιχείρηση από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα μαζικής ενημέρωσης που προσπαθούν να δημιουργήσουν μία κατάσταση απολύτως εκ του μη όντος, δηλαδή να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το ζήτημα το οποίο η ΝΔ έχει αναδείξει ως κεντρικό το τελευταίο διάστημα είναι αυτό που απασχολεί κεντρικά όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Η ΝΔ θα μπορούσε, για να κάνει τον απαραίτητο για εκείνη αντιπερισπασμό σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, να προτείνει κάθε τρεις και λίγο εξεταστικές επιτροπές για κατασκευασμένα ζητήματα ή για ζητήματα που υπάρχουν μόνο μέσα στη φαντασία της. Δεν μπορούμε εμείς να συμμετέχουμε σε αυτόν τον αντιπερισπασμό.
Γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια από τη ΝΔ να δημιουργήσει ένα κλίμα σκανδάλου για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί δεν θέλει να συζητήσουμε για την ελληνική οικονομία, διότι, πλέον, έχει καταρρεύσει το αφήγημα της περί ολικής καταστροφής. Και ο δεύτερος είναι ότι δεν θέλει να συζητήσουμε για τα πραγματικά ζητήματα διαφθοράς, τα οποία απασχολούν αυτή τη στιγμή εξεταστικές επιτροπές. Την εξεταστική επιτροπή, για παράδειγμα, η οποία “τρέχει” αυτή τη στιγμή. Δεν θέλει να συζητήσουμε για τη Novartis, για το Ερρίκος Ντυνάν, για τις προμήθειες στην Υγεία, όπως δεν ήθελε η ΝΔ να συζητήσουμε και για τη σοβαρότατη υπόθεση του κ. Παπαντωνίου και κατηγορούσε την ελληνική κυβέρνηση, όπως και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ότι πρόκειται για ένα φιάσκο. Τι ακριβώς αποτελεί φιάσκο; Αποτελεί φιάσκο το ότι ο κ. Παπαντωνίου κατηγορείται αυτή τη στιγμή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για εμβάσματα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει;»
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ