24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος βάζει σε τελική τροχιά το έργο...

Η δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος βάζει σε τελική τροχιά το έργο επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης

 

Η πλήρως ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη θα παραδοθεί στο κοινό στις αρχές του 2019, δήλωσε σήμερα με βεβαιότητα η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου. Στην αποπεράτωση του έργου ανακαίνισης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού του εμβληματικού κτιρίου στάθηκε αποφασιστικής σημασίας η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.
Επειτα από καθυστερήσεις και αστοχίες, το μεγάλο έργο προχωρά, έστω κι αν «ποτέ δεν σταμάτησε, ίσως δεν έτρεξε με τους ρυθμούς που θέλαμε, υπήρξαν καθυστερήσεις, αλλά τώρα με τη δωρεά – υποδομή που προετοίμασε το υπουργείο Πολιτισμού, το έργο θα τρέξει» είπε η γενική διευθύντρια Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων του υπουργείου Πολιτισμού, Ευγενία Γατοπούλου, παρούσα επίσης στη συνέντευξη Τύπου, σήμερα, για την επίσημη ανακοίνωση της δωρεάς του Ιδρύματος Στ.Νιάρχος.
Η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον 21ο αιώνα, με υπερδιπλάσιους χώρους, γυάλινες προσόψεις, σύγχρονα εργαστήρια συντήρησης, υπόγεια, μεγάλους χώρους περιοδικών εκθέσεων, κέντρο ψηφιακής πληροφόρησης στην τεράστια αίθουσα υποδοχής «Π. Τέτσης», όπου θα δεσπόζει η μνημειακή «Λαϊκή Αγορά» του Παναγιώτη Τέτση, βιβλιοθήκη και πολλά τετραγωνικά για τη μόνιμη έκθεση 1.000 έργων από τους θησαυρούς των συλλογών της έναντι των 400 έργων που παρουσιάζονταν στο παλαιό κτίριο της. Επίσης, θα εκτεθούν για πρώτη φορά χαρακτικά και σχέδια ζωγράφων.
Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος οδηγεί στην αποπεράτωση του κτιρίου Β με έναν πρόσθετο 3ο όροφο, ενώ όλη πτέρυγα θα ονομαστεί Πτέρυγα «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και θα φιλοξενεί εκτός από τις μόνιμες συλλογές, τις διοικητικές υπηρεσίες, τη Βιβλιοθήκη, καθώς κι ένα εστιατόριο με πανοραμική θέα της Αθήνας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ