24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΟι πρωτοφανείς αλλαγές σε Eργασιακά και Ασφαλιστικό επηρεάζουν δραστικά την αγορά εργασίας

Οι πρωτοφανείς αλλαγές σε Eργασιακά και Ασφαλιστικό επηρεάζουν δραστικά την αγορά εργασίας

Θεόδωρος Τόλλης, Εκτελεστικός Διευθυντής, ICAP Employment Solutions

 

Για τις πρωτοφανείς αλλαγές που επηρεάζουν την αγορά εργασίας έγινε αναφορά στο επιχειρηματικό forum « Προοπτικές των νέων αλλαγών /μεταρρυθμίσεων σε Εργασιακά, Ασφαλιστικά & Αγορά Εργασίας» που για 1η χρονιά διοργάνωσε η ICAP Εmployment Solutions την Τετάρτη 21 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στόχος του συνεδρίου ήταν ν΄αμβλύνει την κατανόηση του επιχειρηματικού κόσμου επί των ευκαιριών αλλά και των κρίσιμων θεμάτων που αναδεικνύονται από τις πρωτοφανείς αλλαγές στα Εργασιακά και Ασφαλιστικά ζητήματα της Χώρας μας, όσο και να διαγνωστεί πως αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν το επιχειρείν αλλά και την Αγορά Εργασίας.
Στο πρώτο panel με θέμα «Προοπτικές των νέων μεταρρυθμίσεων σε εργασιακά, ασφαλιστικά & επιπτώσεις στην Αγορά Εργασίας» αναφέρθηκαν καίρια ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που καλούνται να τις εφαρμόσουν:
Ο Κωνσταντίνος Αγραπιδάς , Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμοιβής της Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε ότι «Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στις εργασιακές σχέσεις και κυρίως στο σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού και στο σύστημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το κρίσιμο ωστόσο ζήτημα για την Ελλάδα, είναι η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, σε νέους τομείς της οικονομίας και η μείωση της ανεργίας.»
Ο κ. Θεόδωρος Τόλλης Ph.D., Εκτελεστικός Διευθυντής, ICAP Employment Solutions τόνισε ότι «Ο αέρας ευελιξίας που φυσάει σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία δίνει νέες ιδέες στην αγορά εργασίας με νέους τύπους συμβάσεων. Οι νέες ατομικές, ευέλικτες συμβάσεις θα συμμορφώνονται με τους εργατικούς νόμους και σκοπό έχουν την αύξηση της απασχόλησης με οποιοδήποτε τίμημα. Αναμένεται έτσι να επιβληθούν και στη χώρα μας ως βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Οι νομοθέτες στην Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσουν ένα κατάλληλο και αποδοτικό νομοθετικό πλαίσιο . Οφείλουμε να άρουμε περιττούς περιορισμούς που, ενώ δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στον τομέα «ασφάλεια στη θέση εργασίας», αντίθετα εμποδίζουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και βάζουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της χώρας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ