24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΟι «Αναπαραστάσεις» του Γιάννη Χρήστου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Οι «Αναπαραστάσεις» του Γιάννη Χρήστου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

 

Tρία εμβληματικά έργα του Γιάννη Χρήστου («Η κυρία με τη στρυχνίνη», «Αναπαράστασις Ι: Ο βαρύτονος», «Αναπαράστασις ΙΙΙ: Ο πιανίστας») θα παρουσιαστούν στις 29 και 30 Ιουνίου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), σε μουσική διεύθυνση Βλαδίμηρου Συμεωνίδη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη.
Πρόκειται για την παράσταση με την οποία άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της στο κοινό η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, τον Ιούνιο του 2016, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και η οποία επιστρέφει στο πλαίσιο των «Ημερών Μουσικού Θεάτρου», με την προσθήκη ενός ακόμα έργου του Γιάννη Χρήστου. Η παρουσίαση των τριών εμβληματικών έργων της ελληνικής μουσικοθεατρικής παραγωγής στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος με τίτλο «Αναπαραστάσεις», στοχεύει να αναδείξει το εύρος της εκφραστικής δυναμικής του Χρήστου, καθώς και τη δύναμη της υποβολής που ασκούν στο θεατή.
Ο Γιάννης Χρήστου (1926-1970) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Ελληνες συνθέτες του 20ού αιώνα και μία από τις πιο ξεχωριστές μορφές της διεθνούς μουσικής πρωτοπορίας. Συνδυάζοντας τον αυτοσχεδιασμό, τη σκηνική δράση και το φιλοσοφικό στοχασμό, ακολούθησε το ίχνος της αβανγκάρντ δημιουργώντας ένα προσωπικό μουσικό σύμπαν. Το δημιουργικό του έργο, με έντονα μυστικιστική διάσταση, είναι εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία όσο και από μεταφυσικές ανησυχίες.
«Τα έργα αυτά δεν επιδέχονται σκηνοθεσίας με την παραδοσιακή έννοια του όρου, που εστιάζεται στην σκηνική επανανοηματοδότηση ενός προηγούμενου έργου ή στη δημιουργία ενός εντελώς νέου. Η σκηνοθετική εργασία συνίσταται εν προκειμένω στην ακριβή και αυστηρή εφαρμογή των δράσεων που ο συνθέτης κατέγραψε με εκπληκτική ακρίβεια στην γραφική παρτιτούρα των έργων» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, Αλέξανδρος Ευκλείδης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ