15.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΤο CERN στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Το CERN στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

 

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών σε συνεργασία με το CERN, το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών και σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, διοργανώνουν εκδηλώσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και παρουσίασης ερευνητικών δράσεων την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών (ΕΠΠ).
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ) θα παρουσιάσει τις δράσεις IdeaSquare και ATTRACT του ευρωπαϊκού ερευνητικού κέντρου CERN, ως μέρος της προσπάθειάς του να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των φοιτητών και ερευνητών σε δράσεις ερευνητικών κέντρων του εξωτερικού. Οι δράσεις θα παρουσιαστούν από τον κ. Markus Nordberg, Head of Resources Development.
Σκοπός του IdeaSquare είναι να φέρει σε επαφή νέους επιστήμονες και να συμβάλλει στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, τεχνολογιών και προτύπων, σε επίπεδο σύλληψης της βασικής ιδέας και επίδειξης της δυνατότητας εφαρμογής της. Για την εκκόλαψη των ιδεών αυτών, προσφέρεται ένα ανοιχτό περιβάλλον που βοηθάει στην ανάπτυξη. Η εκπαίδευσή τους, που γίνεται υπό στενή κοινή επίβλεψη από το CERN και τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, θα εξοπλίσει τους νέους ερευνητές και φοιτητές με δεξιότητες και εργαλεία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιομηχανικής καινοτομίας και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Η παρουσίαση του τεχνολογικού οικοσυστήματος και των τεχνολογιών που αναπτύσσονται στο CERN θα γίνει από τους κ.κ. Nick Ziogas, Knowledge Transfer Group to CERN, CERN/IPT-KT και Jerome Pierlot, Procurement and Industrial Services, Industry, Procurement and Knowledge Transfer Department.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ