16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΕνας σύγχρονος «Πύργος της Βαβέλ» στην Θεσσαλονίκη

Ενας σύγχρονος «Πύργος της Βαβέλ» στην Θεσσαλονίκη

 

Αφρικανικές, σλαβικές και ευρωπαϊκές γλώσσες θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, σ’ ένα σύγχρονο «Πύργο της Βαβέλ», που θα στηθεί το τριήμερο 26, 27 και 28 Μαΐου στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για τις ανάγκες της «5ης Γιορτής Πολυγλωσσίας».
Η φετινή γιορτή θα είναι αφιερωμένη και σε γλώσσες της προσφυγικής ζωής, καθώς θα πάρουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις Αφγανοί, Σύροι και Πακιστανοί, η μοίρα των οποίων τους οδήγησε στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Δεκάδες φορείς, πολιτιστικοί και μορφωτικοί σύλλογοι, ξένα ινστιτούτα, σωματεία, σχολεία, προξενεία και μη κυβερνητικές οργανώσεις θα παρουσιάσουν δωρεάν ένα σωρό εκδηλώσεις, όπως εικαστικά εργαστήρια, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκπαιδευτικές δράσεις, βιωματικές δραστηριότητες, αφιερωμένες σε μικρούς και μεγάλους.
«Η Γιορτή Πολυγλωσσίας είναι ένας θεσμός που «τρέχει» με επιτυχία. Η Θεσσαλονίκη είναι ένα σταυροδρόμι εθνών και γλωσσών και πιστεύω πως η γιορτή μπορεί κάθε χρόνο να μεγαλώνει ενσωματώνοντας νέες γλώσσες και λαούς» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος, σε σχετική συνέντευξη Τύπου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ