12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟι κυβερνητικές δορυφορικές επικοινωνίες στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΕ και Ελλάδας

Οι κυβερνητικές δορυφορικές επικοινωνίες στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΕ και Ελλάδας

 

Στη διοργάνωση διμερούς συνάντησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελλάδας για την ανάπτυξη των Κυβερνητικών Δορυφορικών Επικοινωνιών (GOVSATCOM) προχώρησε την περασμένη Δευτέρα το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ανάπτυξη των Κυβερνητικών Δορυφορικών Επικοινωνιών στην Ελλάδα, τα οφέλη αυτών, οι τρόποι υλοποίησης και χρηματοδότησής τους. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους της ΕΕ οι πρακτικές των φορέων, που μετέχουν στην ανάπτυξη υπηρεσιών GOVSATCOM στη χώρα μας, για εφαρμογές που σχετίζονται με τη διαχείριση κρίσεων, τη συνοριακή και θαλάσσια επιτήρηση, τη χρήση ασφαλών δορυφορικών δικτύων για διπλωματικές αποστολές, επιχειρήσεις FRONTEX, εφαρμογές στη ναυσιπλοΐα, κλπ.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε μήνυμά του, που αναγνώστηκε ενώπιων των συμμετεχόντων στην εκδήλωση, ανέφερε: «Οι δορυφορικές επικοινωνίες αποτελούν ένα από τους βασικούς πυλώνες των οικονομικών δραστηριοτήτων στο διάστημα και μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικές και ασφαλείς υπηρεσίες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις. Η καταγραφή των απαιτήσεων, καθώς και ο εντοπισμός των φορέων (δημόσιων και ιδιωτικών), που δραστηριοποιούνται στο χώρο των δορυφορικών επικοινωνιών και του διαστήματος, αποτελεί σημαντικό βήμα για τον καθορισμό των αναγκών της χώρας στον ευρωπαϊκό σχεδιασμό και ανάπτυξη των Κυβερνητικών Δορυφορικών Επικοινωνιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ