16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΜπρα-ντε-φερ Μοσκοβισί - Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό χρέος

Μπρα-ντε-φερ Μοσκοβισί – Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό χρέος

 

«Περιμένω και εργάζομαι για μια συμφωνία σήμερα (σ.σ. Δευτέρα), αλλά δε θα είναι η τελική συμφωνία», δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogoroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι η τελική και συγκεκριμένη απόφαση για τα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα ληφθεί μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, δηλαδή του χρόνου. Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ θέλει μεγαλύτερη σαφήνεια για τα μέτρα για το χρέος και αυτό εξετάζει σήμερα το Eurogroup. O Πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι στόχος είναι να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Πρόσθεσε επίσης ότι σε κάποια θέματα υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις, όπως για παράδειγμα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και τόνισε ότι ως τη λήξη του ελληνικού προγράμματος θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σε όλα τα θέματα.
Τέλος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι πιθανότατα σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) θα προσδιοριστεί το ύψος της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.
Στόχος να βρεθεί συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Θετική είναι η έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδας ως προς τα συμφωνηθέντα, που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Εurogroup, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.
«Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ένα δύσκολο πακέτο μέτρων με το οποίο ζητά από τον ελληνικό λαό νέες θαρραλέες, αλλά και αναγκαίες προσπάθειες» ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και κάνει σημαντικές προσπάθειες και γι’ αυτό είναι σημαντικό και οι εταίροι της να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις. Ο Γάλλος Επίτροπος ανέφερε ότι σήμερα ο στόχος είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να βρεθεί μια συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. «Ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε γρήγορα σε μια συμφωνία», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι αυτό θέλουν όλες οι πλευρές. Πρόσθεσε, επίσης, ότι σήμερα πρέπει να δουλέψουμε για να υπάρξει σύγκλιση απόψεων μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ.
Ο Π. Μοσκοβισί κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες σήμερα για να επέλθει συμφωνία, ούτως ώστε η Ελλάδα και η ευρωζώνη να μπορέσουν να γυρίσουν σελίδα προς ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. «Τώρα ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει ότι οι προσπάθειές του βρίσκουν ανταπόκριση», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ