Η νέα γαλλική κυβέρνηση σε αριθμούς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 18 Μάϊου 2017

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

 

Η πρώτη κυβέρνηση της πενταετίας του προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, υπό τον πρωθυπουργό, Εντουάρ Φιλίπ, καταμετρά 23 στελέχη, 12 άνδρες και 11 γυναίκες.
Αυτή είναι η νέα γαλλική κυβέρνηση σε αριθμούς:
ΗΛΙΚΙΑ
Αν και ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, είναι ο τρίτος νεότερος επικεφαλής γαλλικής κυβέρνησης (46 ετών) της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, ο μέσος όρος ηλικίας των στελεχών της ανέρχεται σε λίγο πάνω από τα 54 έτη, ήτοι ένας χρόνος περισσότερος σε σύγκριση με την κυβέρνηση Καζνέβ.
Ο πιο ηλικιωμένος είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, που θα γίνει 70 ετών την 20η Ιουνίου, 10 ημέρες πριν από τον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων) και πέντε μήνες πριν από τον Ζακ Μεζάρ (υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων), 69 ετών και οι δύο.
Ο βενιαμίν είναι ο Μουνίρ Μαζουμπί, υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, 33 ετών, μπροστά από τη Μαρλέν Σκιαπά, 34 ετών, τη νεότερη γυναίκα της κυβέρνησης, στην θέση της υφυπουργού ισότητας ανδρών-γυναικών, και τον Ζεράλντ Νταρμανέν, επίσης 34 ετών. Ο Νταρμανέν είναι ο νεότερος υπουργός της κυβέρνησης αυτής και επίσης ο πρώτος που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1980.
Η νεότερη γυναίκα υπουργός είναι η Λορά Φλεσέλ, 45 ετών, στο υπουργείο Αθλητισμού.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΩΝ
Με 23 μέλη, εκ των οποίων 18 υπουργοί και 4 υφυπουργοί, έναντι 38 μελών της κυβέρνησης Καζνέβ, το κυβερνητικό σχήμα υπό τον Φιλίπ είναι από τα πλέον ολιγομελή στην Πέμπτη Γαλλική Δημοκρατία.
Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε κάνει λόγο για ένα σχήμα «περίπου 15 υπουργών» και το προεδρικό μέγαρο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υπουργοποίησης και άλλων προσώπων μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *