15.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΕκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Βαλατσού για τα Μεταλλεία Λαυρίου

Εκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Βαλατσού για τα Μεταλλεία Λαυρίου

Τη Λαυρεωτική, έναν ιστορικό και πανάρχαιο τόπο, που αποτέλεσε εφαλτήριο για τη δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων ανά τους αιώνες, με την αλλοτινή, πλούσια σε μέταλλα γη και τα σημερινά απομεινάρια της άλλοτε ευημερούσας επιχείρησης του Σερπιέρη, αποτυπώνει στα ζωγραφικά της έργα που εκτίθενται στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου από τις 7 Μαΐου η Αθηνά Βαλατσού.
Η νέα ατομική έκθεση της εικαστικού με τίτλο «Ζωγραφική», που έχει ως θέμα της τα Μεταλλεία του Λαυρίου, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Βένιας Παστάκα, θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Μαΐου.
Η σειρά της Λαυρεωτικής αποτελεί έργο ζωής για την καλλιτέχνιδα, καθώς εργάζεται πάνω στο θέμα για σχεδόν είκοσι χρόνια. Πέρα των ζωγραφικών έργων, η σειρά αποτελείται από μεγάλο αριθμό φωτογραφιών και σχεδίων που αποτυπώνουν τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο τοπίο από τον χρόνο και τον άνθρωπο.
Η επιμελήτρια της έκθεσης, Βένια Παστάκα, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το έργο της Αθηνάς Βαλατσού: «Μια βαθιά μελαγχολία διαπνέει τα έργα, ενώ ο χρωστήρας άλλες φορές σκοτεινιάζει -κυρίως όταν πρόκειται για απεικονίσεις εσωτερικών χώρων-, ενώ άλλες είναι φωτεινός και γεμάτος αισιοδοξία. Στο έργο της ζωγράφου, σημασία έχει η απόδοση του αισθήματος και η ανάδειξη του ανθρώπινου δράματος που εκτυλίχθηκε εκεί. Η ανθρώπινη παρουσία κυριαρχεί, ακόμα και όταν αυτή δεν παριστάνεται. Οι μορφές – όταν υπάρχουν – είναι βουβές, ήρεμες και μελαγχολικές, θα έλεγε κανείς υποταγμένες στη μοίρα τους να πολεμάνε με το χάος και το έρεβος στα έγκατα της γης. Κάποια φορά μάλιστα εμφανίζονται με φτερά, πλέον άυλες και ελεύθερες από τα δεσμά του τόπου, πάντα όμως εκεί».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ