13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕβδομάδα Χωρίς Πλαστικές Σακούλες στη Σύρο

Εβδομάδα Χωρίς Πλαστικές Σακούλες στη Σύρο

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE DEBAG πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά η «Εβδομάδα Χωρίς Πλαστικές Σακούλες», για το χρονικό διάστημα από 8 έως 15 Μαΐου 2017 με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.
Το έργο υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αποσκοπεί στη μείωση της πλαστικής σακούλας στο φυσικό και θαλάσσιο περιβάλλον. Εχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε σχολεία της Σύρου, επαναλαμβανόμενα fora διαβούλευσης με εμπλεκόμενους φορείς, κατάθεση προτάσεων για διαμόρφωση του σχετικού νομικού πλαισίου, δικτύωση με αντίστοιχες πρωτοβουλίες κλπ.
Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, πραγματοποιείται συστηματική παρακολούθηση της ρύπανσης από απορρίμματα της παράκτιας ζώνης της Σύρου με παραδοσιακά μέσα (καταγραφή και συλλογή απορριμμάτων) αλλά και με νέες τεχνολογίες, όπως είναι η χρήση συρόμενης υποβρύχιας κάμερας και ηχοβολιστικών μεθόδων για την αποτύπωση του πυθμένα, η χρήση αυτόνομου επιφανειακού σκάφους (USV) για την αποτύπωση βενθικών απορριμμάτων και η χρήση drone για την καταγραφή των ακτών.
Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων υλοποίησης του LIFE DEBAG και των Τοπικών Αρχών, έγινε από τον συντονιστή του προγράμματος, καθηγητή Παν/μιου Πατρών κ. Γ. Παπαθεοδώρου, ανασκόπηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος και παρουσίαση των δράσεων για την «Εβδομάδα Χωρίς Πλαστικές Σακούλες».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός προέτρεψε τους επιχειρηματίες και τους δημότες γενικότερα να τηρούν ως στάση και φιλοσοφία ζωής τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στην καθημερινότητά τους, ενώ ο κ. Γ. Παπαθεοδώρου κατέληξε στη διαπίστωση πως η Σύρος θα μείνει στην ιστορία ως σταθμός αλλαγής του εθνικού νομοθετικού πλαισίου που διέπει την περιβαλλοντική πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ