21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕντός Μαΐου οι αιτήσεις για ένταξη των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

Εντός Μαΐου οι αιτήσεις για ένταξη των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα μπορούν οι μητέρες να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το σχολικό έτος 2017-2018, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», που αφορά την δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων από δύο μηνών έως τεσσάρων ετών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και των παιδιών-εφήβων-ατόμων ΑμΕΑ σε αντίστοιχες δομές.
Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Κωστόπουλος «η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ έχει στόχο να προετοιμάσει τους γονείς, ώστε να είναι έτοιμοι, μόλις δημοσιευτεί η πρόσκληση, για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά με τα αναγκαία δικαιολογητικά για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία. Οι μητέρες θα έχουν την δυνατότητα εντός 15 ημερών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους». Ο κ. Κωτσόπουλος εξήγησε ότι οι προϋποθέσεις είναι τριών ειδών. «Η μία είναι τα οικονομικά δεδομένα, το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα, με ένα παιδί μέχρι 27.000 ευρώ, με δύο παιδιά μέχρι 30.000, με τρία παιδιά 33.000 ευρώ και τέλος με περισσότερα από τρία, 35.000 ευρώ. Το ζήτημα είναι ότι και πέρυσι και φέτος η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις όλων όσων έχουν το κατώτατο εισόδημα των 5.000 ευρώ».
Ολα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί εντός του Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ