15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΔΑ: 6Π3Κ7ΛΚ-ΛΝ6
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ηράκλειο 21-4-2017
Αριθ. Πρωτ.: 80160
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Επίσημη επωνυμία: Περιφέρεια Κρήτης / Δ/νση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Κρήτης
Ταχυδρομική διεύθυνση: Οδός Λασσαίας 1Α, TK 71305, Ηράκλειο-Κρήτης, Ελλάδα, NUTS: EL43 Κρήτη
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: dte@crete.gov.gr
Δ/νση στο διαδίκτυο: www.crete.gov.gr
Επικοινωνία: Αρμόδιος για πληροφορίες κ. Τζανιδάκη Νικ. τηλ. ++30 2810 529117, φαξ: ++30 2810 529125.
Για την παραλαβή των τευχών, οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν τη δαπάνη αναπαραγωγής τους, που ανέρχεται σε 20 ΕΥΡΩ, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος αναλάβει με δαπάνη και επιμέλειά του την αναπαραγωγή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα, να λάβουν γνώση των εγγράφων της σύμβασης στα γραφεία της αναθέτουσας αρχής στη διεύθυνση «Περιφέρεια Κρήτης – Δ/νση Τεχνικών Εργων, Λασσαίας 1Α, TK 71305, Ηράκλειο-Κρήτης, Ελλάδα» κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έως την Πέμπτη 01-06-2017.
Τύπος Αναθέτουσας Αρχής & Δραστηριότητα που αυτή ασκεί:
Αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης / Γενικές Δημόσιες Υπηρεσίες.
Η σύμβαση δεν αφορά από κοινού διαδικασία δημόσιας σύμβασης και δεν ανατίθεται από κεντρική αρχή αγορών.
CPV: 45233120-6.
Είδος Σύμβασης: ΕΡΓΑ.
Τόπος Εκτέλεσης: NUTS: EL43 Κρήτη.
Τίτλος έργου: «ΕΡΓΟ: ««ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ»».
Σύντομη Περιγραφή: Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η βελτίωση της οδικής ασφαλείας στο εθνικό οδικό δίκτυο Κρήτης με την αποκατάσταση φθαρμένων στηθαίων και τοποθέτηση νέων, καθώς και για την συμπλήρωση στηθαίων σε θέσεις υψηλών επιχωμάτων ή σε θέσεις παρόδιων κατασκευών (μαντρότοιχοι κλπ) που συνιστούν κίνδυνο για τους διερχομένους. Περιλαμβάνεται επίσης η αποκατάσταση των βυθίσεων (απολήξεων) των στηθαίων στις θέσεις πλημμελούς ή ελλιπούς διαμόρφωσης αυτών.
Εκτιμώμενη συνολική αξία: Αξία χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ 401.774,45 ευρώ.
Απαγορεύονται οι εναλλακτικές προσφορές.
Διάρκεια Σύμβασης: Προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι έξι (6) μήνες απ’ την υπογραφή της σύμβασης.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
* Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ και που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ενωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ενωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ’ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ενωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
* Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης.
* Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και της παρ. 1 (ε) του άρθρου 76 του Ν.4412/2016.
Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (πχ κοινοπραξία).
* Λόγοι αποκλεισμού: Σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ν.4412/16 και το άρθρο 22.A. της Διακήρυξης.
* Κριτήρια επιλογής: Οσον αφορά την καταλληλότητα για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας, οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα υποβάλλουν βεβαίωση εγγραφής στο Μ.Ε.ΕΠ. στην 1η τάξη και άνω, για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ. Οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι σε λοιπά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης προσκομίζουν τις δηλώσεις και πιστοποιητικά που περιγράφονται στο Παράρτημα XI του Προσαρτήματος Α του ν. 4412/2016.
* Εγγύηση συμμετοχής: Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς, κατά τους όρους της παρ. 1 α) του άρθρου 72 του ν.4412/2016, εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό των 8.065,00 ευρώ. Στην περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων, η εγγύηση συμμετοχής περιλαμβάνει και τον όρο ότι η εγγύηση καλύπτει τις υποχρεώσεις όλων των οικονομικών φορέων που συμμετέχουν στην ένωση.
Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτή.
Η Σύμβαση δεν υποδιαιρείται σε τμήματα.
Κριτήριο Ανάθεσης της Σύμβασης: είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) – άρθρο 95 ν.4412/2016.
Προθεσμία παραλαβής των προσφορών: Ημερομηνία: Τρίτη 06/06/2017, και ώρα: 10:00 πμ.
Φάκελοι προσφορών: Υποβάλλονται είτε (α) με κατάθεσή τους στην Επιτροπή Διαγωνισμού είτε (β) με συστημένη επιστολή προς την αναθέτουσα αρχή είτε (γ) με κατάθεσή τους στο πρωτόκολλο της αναθέτουσας αρχής στη διεύθυνση «Περιφέρεια Κρήτης – Δ/νση Τεχνικών Εργων, Λασσαίας 1Α, T.K. 71305, Ηράκλειο – Κρήτης, Ελλάδα».
Χρόνος ισχύος προσφορών: Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό κατά τη διάταξη του άρθρου 97 του Ν.4412/2016, για διάστημα έξι (6) μηνών, από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών.
Ημερομηνία, ώρα και τόπος αποσφράγισης των προσφορών: Ημερομηνία: Τρίτη 06/06/2017, και ώρα: 10:00 πμ, στη διεύθυνση: «Περιφέρεια Κρήτης – Δ/νση Τεχνικών Εργων, Λασσαίας 1Α, T.K. 71305, Ηράκλειο – Κρήτης, Ελλάδα».
Πρόσωπα τα οποία επιτρέπεται να παρίστανται στην αποσφράγιση: ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.
Γλώσσα Διαδικασίας: Οι προσφορές και τα περιλαμβανόμενα σε αυτές στοιχεία, καθώς και τα αποδεικτικά έγγραφα συντάσσονται στην ελληνική γλώσσα ή συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα. Στα αλλοδαπά δημόσια έγγραφα και δικαιολογητικά εφαρμόζεται η Συνθήκη της Χάγης της 5.10.1961, που κυρώθηκε με το ν. 1497/1984 (Α’ 188).
Δεν γίνεται χρήση ηλεκτρονικών προσφορών, παραγγελιών, τιμολογήσεων.
Χρηματοδότηση: Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις με Κ.Α. 2014ΕΠ50200002 της ΣΑΕΠ 502.
Διαδικασίες Προσφυγής: Ενστάσεις υποβάλλονται ενώπιον της αναθέτουσας αρχής στη διεύθυνση «Περιφέρεια Κρήτης – Δ/νση Τεχνικών Εργων, Λασσαίας 1Α, T.K. 71305, Ηράκλειο – Κρήτης, Ελλάδα». Σε περίπτωση ένστασης κατά πράξης της αναθέτουσας αρχής, η προθεσμία άσκησής της είναι πέντε (5) ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης στον ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα. Για την άσκηση ένστασης κατά της διακήρυξης ή της πρόσκλησης, η ένσταση υποβάλλεται μέχρι πέντε (5) ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών. Για το παραδεκτό της άσκησης ένστασης, απαιτείται, με την κατάθεση της ένστασης, η καταβολή παραβόλου υπέρ του Δημοσίου σύμφωνα με το άρθρο 127 του ν. 4412/2016. Το παράβολο επιστρέφεται με πράξη της αναθέτουσας αρχής, αν η ένσταση γίνει δεκτή από το αποφασίζον διοικητικό όργανο.
Αλλες πληροφορίες
* Η έγκριση κατασκευής του δημοπρατούμενου έργου αποφασίστηκε με την υπ’ αριθμό 268/2017 (πρακτικό Νο 9/11-04-2017) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης και αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί επίσης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.
* Η παρούσα περίληψη διακήρυξης επέχει θέση μόνον ανακοίνωσης και δεν υποκαθιστά την αναλυτική διακήρυξη του διαγωνισμού.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ