15.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την περασμένη Τρίτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τίτλο: «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων – Καταχώρηση διαστημικών αντικειμένων – Ιδρυση ελληνικής διαστημικής εταιρείας». Η διαβούλευση θα διαρκέσει ως τις 2 Μαΐου 2017.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, έκανε λόγο για την αναγκαιότητα σύστασης διαστημικής εταιρείας εκ μέρους της χώρας μας, για την αξιοποίηση του διαστημικού φάσματος για πολλούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, ο Ν. Παππάς δήλωσε: «Η αναγκαιότητα σύστασης ελληνικής διαστημικής εταιρείας, που θα έχει συντονιστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες, είναι προφανής. Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που δεν διαθέτει διαστημικό φορέα, ώστε να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της στο διαστημικό φάσμα, καθώς και την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτουν οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς Οργανισμοί. Αυτό αλλάζει σήμερα».
Πολιτικές σκοπιμότητες που καθυστερούν τη διαπραγμάτευση κάμπτονται
Δεν υπάρχει, πλέον, κανένας λόγος για καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, μόνο πολιτικές σκοπιμότητες θα μπορούσαν να τις καθυστερήσουν, αλλά και αυτές φαίνεται ότι κάμπτονται και δεν θα επικρατήσουν, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, από τη Σταυρούπολη της Ξάνθης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη.
«Με τα νέα δεδομένα της οικονομίας, που ήταν μια θετική έκπληξη και για εμάς, δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστερήσεις» δήλωσε ο υπουργός και συνέχισε: «Κανένα μέλος αυτής της κυβέρνησης δεν θριαμβολογεί, αλλά δεν θα σταματήσουμε και δευτερόλεπτο να λέμε ότι η ελληνική οικονομία δείχνει όλα τα μακροικονομικά σημάδια των δυνατοτήτων, για να περάσει στη σφαίρα της δίκαιης και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Νομίζω ότι έχει διανυθεί πάρα πολύς δρόμος και θεωρώ ότι το βασικό μάθημα είναι πως, όταν υπάρχει θέληση και μέθοδος στη διαπραγμάτευση, μπορούν να κερδηθούν πράγματα. Εχει καταρριφθεί ο μύθος που λέει ότι για όλα φταίει η ελληνική πλευρά ή ότι η όποια καθυστέρηση θα φέρει περισσότερα μέτρα».
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι εμφανίζονται σε αυτά εσωτερικά προβλήματα, επειδή έχει «γυρίσει σελίδα» και η οικονομία και η διαπραγμάτευση.
Σε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα για αναφορές του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο θέμα της Ελλάδας και το ΔΝΤ, ο κ. Παππάς είπε ότι και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αναπτύσσεται ένας προβληματισμός για το ποια πρέπει να είναι η πολιτική και των ΗΠΑ σε σχέση με την παρουσία και την πολιτική του ΔΝΤ.
Ως προς τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισήμανε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι και το μεγάλο μάθημα του πρώτου γύρου είναι πως οι δύο κραταιές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος (η συντηρητική παράταξη και το σοσιαλιστικό κόμμα) δεν έχουν υποψήφιο στον δεύτερο γύρο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Τη δυνατότητα σε περίπου 60 χιλιάδες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου, να έχουν πρόσβαση μέσω της Cosmote και της Νova στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης δίνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ