22.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΕνεργή συμμετοχή των επιμελητηρίων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ζητά ο Κ. Μίχαλος

Ενεργή συμμετοχή των επιμελητηρίων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ζητά ο Κ. Μίχαλος

Την ενεργή συμμετοχή των επιμελητηρίων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων ζητάει με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Συγκεκριμένα, προτείνεται η ψήφιση τροπολογίας στο σχετικό νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει ότι η επιλογή και ο διορισμός του συντονιστή που θα αναλάβει υπόθεση εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, θα πρέπει να ανατεθεί ως αρμοδιότητα στα κατά τόπους επιμελητήρια – και όχι στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους – τα οποία διαθέτουν τον αναγκαίο μηχανισμό και την απαιτούμενη εμπειρία για την ορθή περαίωση του έργου αυτού.
Οπως ορίζεται στην τροπολογία, εντός δύο εργασίμων ημερών από την κατάθεση της αίτησης, η Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. την αποστέλλει στο επιμελητήριο, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο αιτών και σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του οικείου Επιμελητηρίου, εντός τριών ημερών διορίζεται συντονιστής της διαδικασίας από το Μητρώο Συντονιστών, που τηρείται στο οικείο επιμελητήριο ή και στην Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων.
Στο Μητρώο Συντονιστών της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος δύνανται να εγγράφονται μέχρι 350 διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές.
Αμοιβή
Αν ο οφειλέτης και οι συμμετέχοντες πιστωτές δεν συμφώνησαν μεγαλύτερη αμοιβή, η αμοιβή του συντονιστή ορίζεται σύμφωνα με την πολιτική αμοιβών, η οποία θα περιλαμβάνεται στον Οδηγό Δεοντολογίας Συντονιστών, ο οποίος θα εκδίδεται από την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ