16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΑδεια στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για αξιοποίηση γεωθερμίας

Αδεια στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για αξιοποίηση γεωθερμίας

Την επιλογή της θέρμανσης από γεωθερμία θα έχουν πλέον οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης. Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την οποία υπογράφει ο Υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, χορηγήθηκε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης άδεια διανομής θερμικής ενέργειας, προερχόμενης από γεωθερμικό πεδίο χαμηλής ενθαλπίας, δηλαδή, χαμηλής περιεχόμενης θερμοκρασίας (μέχρι 90ο C).
Η άδεια αφορά τη διανομή θερμικής ενέργειας από το γεωθερμικό πεδίο Ανθειας – Αρίστηνου, θερμικής ισχύος 9,8 MWth. Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στη δημοτική ενότητα Αρίστηνου, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και προορίζεται για την εξυπηρέτηση καταναλωτών εντός της γεωγραφικής περιοχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για θέρμανση χώρων ή και ζεστό νερό χρήσης. Η τιμή πώλησης της θερμικής ενέργειας ορίζεται στα 35 ευρώ/MWh πλέον των νόμιμων φόρων, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας. Για οποιαδήποτε μεταβολή της τιμής πώλησης είναι απαραίτητη η τροποποίηση της άδειας διανομής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Αδειών.
Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές θα μπορούν να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος υποχρεούται, να τις κάνει όλες δεκτές, να ενημερώνει για το χρόνο σύνδεσης τους και να εγκαταστήσει μετρητικό εξοπλισμό.
Εγκριση του Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2017
Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», το οποίο περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 29.516.449,18 ευρώ, για το έτος 2017.
Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση μέτρων και δράσεων για την προστασία, αναβάθμιση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Επιπλέον μέσω αυτού του προγράμματος χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις για τη αναβάθμιση και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των πόλεων για την ταυτόχρονη επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών στόχων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις για την αστική αναζωογόνηση και την αστική βιώσιμη κινητικότητα, στις οποίες θα συμμετάσχουν Δήμοι από όλη την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ