Δράσεις για καλύτερη λειτουργία του ΕΦΚΑ συμφώνησαν Κορκίδης με Αχτσιόγλου και Πετρόπουλο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 20 Απριλίου 2017

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Το ύψος των προστίμων από τους ελέγχους του ΣΕΠΕ, η πορεία συγκρότησης του ΕΦΚΑ και προτάσεις της ΕΣΕΕ για την ψηφιακή εξειδίκευση και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας συζήτησαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, με το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κατά την συνάντησή τους.
Αρχικά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, συζητήθηκε η πορεία συγκρότησης του ΕΦΚΑ και συμφωνήθηκε και από τα δύο μέρη να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις στο άμεσο μέλλον για την καλύτερη λειτουργία του. Από την πλευρά της η ΕΣΕΕ έθεσε, επίσης, το ζήτημα των ελέγχων και των προστίμων που επιβάλλουν στις επιχειρήσεις οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ επαναφέροντας την πρόταση της για σημαντική μείωση αυτών στην περίπτωση της πρόσληψης. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της έγκαιρης καταβολής από τον ΟΑΕΔ του πόρου του ΛΑΕΚ.
Τέλος, συζητήθηκαν οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για την διαρθρωτική προσαρμογή επιχειρήσεων και εργαζομένων στο εμπόριο με σκοπό την ψηφιακή εξειδίκευση και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ κατέθεσε σχετικό υπόμνημα προτάσεων, οι οποίες κινούνται σε δυο άξονες παρέμβασης: την απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων για το πέρασμα από το παραδοσιακό εμπόριο στην ψηφιακή εποχή και το e-εμπόριο και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστική αλυσίδας στο εμπόριο. Συζητήθηκαν επίσης, δράσεις με στόχο τη χαρτογράφηση των ψηφιακών αναγκών των εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις σε ψηφιακές γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία και την εξοικείωσή τους με τις νέες τάσεις και διεργασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας στο εμπόριο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *