Απάντηση του υπουργείου Υποδομών στην κριτική για τους αυτοκινητοδρόμους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 20 Απριλίου 2017

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Από τις μεγαλύτερες πασχαλινές εξόδους των τελευταίων ετών με ελάχιστα ατυχήματα και κανένα θανατηφόρο
Με οξύτατη κριτική στη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αλλά με σκωπτικό ύφος, απαντά το υπουργείο Υποδομών στην κριτική που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα για τους αυτοκινητοδρόμους.
Τους καταγγέλλει μάλιστα για «αποδόμηση της υπερπροσπάθειας που έγινε τα δύο τελευταία χρόνια για την ολοκλήρωση και παράδοση των τελματωμένων έργων που άφησαν πίσω τους».
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών έφτασαν στο σημείο να κάνουν καταγγελίες «γιατί υπήρξε μποτιλιάρισμα κατά την έξοδο του Πάσχα ακόμη και το ότι έβρεξε ή και για το ότι δόθηκε το όνομα του Α. Παπανδρέου σε μια από τις σήραγγες».
Το υπουργείο κάνει επίσης λόγο για «μονταζιέρα» που λειτούργησε όλες αυτές τις ημέρες και παραθέτει στοιχεία και δημοσιεύματα για ανάλογα μποτιλιαρίσματα που έχουν συμβεί σε αντίστοιχες εορταστικές περιόδους σε χώρες του εξωτερικού.
Τονίζει επίσης ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες πασχαλινές εξόδους των τελευταίων με ελάχιστα ατυχήματα κανένα θανατηφόρο στους αυτοκινητοδρόμους Κορίνθου – Πατρών, Ιονίας Οδού, Μωρέα και Τεμπών – Πλαταμώνα. Υπογραμμίζει ακόμα ότι «προσβάλλουν τη νοημοσύνη και τη μνήμη του ελληνικού λαού» τονίζοντας: «Δεν είμαστε όμοιοί τους, δεν θα γίνουμε ποτέ».
Ειδικότερα, το υπουργείο Υποδομών, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Από την ημέρα παράδοσης των αυτοκινητοδρόμων ως σήμερα, επιχειρείται συνεχώς από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ) και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσής τους, η αποδόμηση της υπερπροσπάθειας που έγινε τα δύο τελευταία χρόνια για την  ολοκλήρωση και παράδοση των τελματωμένων έργων  που άφησαν πίσω τους.
Δυστυχώς γι’ αυτούς η κατάσταση των έργων και τα εργοτάξια φαίνονταν πριν από τον Ιανουάριο του 2015 και φαίνονται και σήμερα που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες.
Αφορμή για την κορύφωση του πραγματικού φιάσκου της αντιπολιτευτικής προπαγάνδας υπήρξε η ταλαιπωρία τη Δευτέρα του Πάσχα, σε μια περιοχή που σε κάθε έξοδο παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, μιας και η παλιά εθνική διαθέτει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έγιναν εγκαίνια στην Ιονία Οδό. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι σήραγγες ξεκίνησαν μετά το 2015 και είναι πλέον έτοιμες, ενώ έπρεπε να παραδοθούν τον Αύγουστο του 2017 και το οδικό τμήμα που τις συνδέει είχε καθυστερήσεις, εξαιτίας καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις.
Τι θα προτιμούσαν οι φωστήρες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και των ΜΜΕ τους;
Να μην δινόταν η μεγάλη σήραγγα και να κινούνταν οι πολίτες για πολύ μεγαλύτερη απόσταση στην παλιά εθνική οδό, των αλλεπάλληλων στροφών και της υψηλής επικινδυνότητας;».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ουρές χιλιόμετρων στο ύψος του Μεσολογγίου
Ημερομηνία: 3 Μάιος 2016, 6:44 μμ
Μαρτύριο για τους οδηγούς έχει καταστεί η επιστροφή από τις εορτές του Πάσχα. Ένα από τα σημεία της ταλαιπωρίας είναι στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων στο ύψος του Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα, ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από τις 15.00 στην εθνική οδό με σημείο αφετηρίας της κίνησης τον κόμβο στο Κεφαλόβρυσο. Σύμφωνα με την Τροχαία Μεσολογγίου η κυκλοφοριακή συμφόρηση σταματά στον κόμβο Περιθωρίου, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο. Για μία απόσταση 23,9 χιλιομέτρων, όπου υπό κανονικές συνθήκες κανείς θα οδηγούσε για 20 λεπτά, εκατοντάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί για ώρες στην κίνηση με τους άνδρες της Τροχαίας να βρίσκονται επί ποδός για να διευκολύνουν τη διέλευσή τους και να αποτρέψουν τυχόν ατυχήματα.
protothema.gr
ΤΑ ΝΕΑ 2017
ΣΚΑΝΔΑΛΟ
«Ξαναδένουν την κορδέλα που έκοψαν…
Σαμαράς και Βενιζέλος για «δήθεν οικονομία στην κορδέλα»
ΤΑ ΝΕΑ 2013
«Όταν γίνονταν πραγματικά έργα με Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και εγκαίνια Σαμαρά – Βενιζέλου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *