Αρχείο Πολέμου: SAS «Εμπειρίες Πληροφοριών»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 20 Απριλίου 2017

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το Αρχείο Πολέμου φιλοξενεί τον Sir John Foley για να μοιραστεί τις εμπειρίες από την μακρόχρονη και συναρπαστική σταδιοδρομία του το διάστημα που ήταν Διοικητής των Βρετανικών Δυνάμεων στο Χονγκ Κονγκ τα έτη1992-1994, μόλις 3 χρόνια προτού η τότε αποικία του Χονγκ Κονγκ επιστραφεί στην Κίνα.
Η σταδιοδρομία του Sir John θα μπορούσε να ειδωθεί, από έναν τρίτο, ότι αποτελείται από δύο μεγάλα τμήματα, αυτό της ενεργούς υπηρεσίας στην SAS (µε αποκορύφωμα την διοίκησή τους) και αυτό της ανέλιξης σε ανώτατες θέσεις στον στρατό και στις υπηρεσίες πληροφοριών.
Η SAS (Special Air Service) έχει τις ρίζες της στην διάρκεια του Β’ ΠΠ, όταν το1941 σχηματίστηκαν ειδικές μονάδες κομάντο για να παρενοχλούν τα στρατεύματα του Ρόμμελ στην Βόρειο Αφρική. Μετά τον πόλεμο η SAS ενεπλάκη σε πολλές επιχειρήσεις τόσο σε πρώην βρετανικές αποικίες όσο και σε μεγαλύτερες εκστρατείες, συμπεριλαμβανομένων των δύο πολέμων στο Ιράκ και, πιο πρόσφατα, στις επιχειρήσεις εναντίον του ISIS.
Οπως διαφαίνεται από το βιογραφικό του Sir John, συμμετείχε σε επιχειρήσεις όχι µόνο ως διοικητής από τα μετόπισθεν αλλά και ως αξιωματικός στο πεδίο της μάχης και σε πραγματική μάχιμη υπηρεσία. Ο Sir John δεν ήταν ποτέ ένας στρατηγός«της πολυθρόνας» αλλά πολέμησε μαζί με τους άνδρες του στο πεδίο.
Ομως, όπως οποιοσδήποτε στρατηγός«της πολυθρόνας» θα επισημάνει, η μισή μάχη κερδίζεται ή χάνεται ανάλογα µε το πόσα γνωρίζεις για τον αντίπαλό σου. Ετσι δεν εκπλήσσει ότι ο Sir John συνέχισε την σταδιοδρομία του µε την συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών, φθάνοντας μέχρι την θέση του Διευθυντή Πληροφοριών Αµυνας.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
Αρχείο Πολέμου, 6 Μαΐου 2017 ώρα 19:30, Μηθύμνης 36 – Πλατεία Αμερικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *