Ο 4ος Αυθεντικός Ημιμαραθώνιος που διοργανώνει ο Δήμος Μαραθώνα «τρέχει» την Κυριακή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 20 Απριλίου 2017

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού με στόχο την ευγενή άμιλλα, θα πραγματοποιηθούν στην Αττική, με την υποστήριξη και χορηγία της Περιφέρειας Αττικής και τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει τη σαφή επιλογή στήριξης του μαζικού αθλητισμού, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναπτυξιακής στρατηγικής της, για την προώθηση του αθλητικού τουρισμού και την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων ολυμπιακών εγκαταστάσεων» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας.
Προσθέτει δε, ότι οι εκδηλώσεις αφορούν σε νεανικά πρωταθλήματα σκακιού, σε διεθνή αγώνα τοξοβολίας και στον ημιμαραθώνιο και στόχος της Περιφέρειας είναι η προσέλκυση παρόμοιων εκδηλώσεων, προκειμένου να αναπτυχθεί ο τουριστικός αθλητισμός για να επέλθει τόνωση στην οικονομία και κατ’ επέκταση, ανάπτυξη στην περιοχή.
Οπως επισημαίνει κ. Πάντζας, με την ευκαιρία του τουρνουά τοξοβολίας, θα επισκεφθούν την χώρα 300 αθλητές με τις αποστολές, αλλά και οι φίλοι και συγγενείς τους, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην περιοχή, προς όφελος των τουριστικών καταλυμάτων και καταστημάτων και μάλιστα σε τουριστικά ανενεργή περίοδο.
Αναφορικά με τις εκδηλώσεις, η πρώτη αφορά στη συνδιοργάνωση της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ) και της Περιφέρειας Αττικής, από 18 έως 23 Απριλίου, των Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων Αττικής 2017, καθώς και του πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων, κάτω των 18 ετών, στο Ολυμπιακό Στάδιο του BeachVolley στο Φάληρο.
Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις της ΕΣΣΝΑ, στην οποία θα αγωνιστούν περίπου 400 αθλητές και αθλήτριες, που ανήκουν σε σωματεία της Αττικής.
Στη δεύτερη, η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας διοργανώνει, από Δευτέρα 17 έως Σάββατο 22 Απριλίου, στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Μάκρης, στον Δήμο Μαραθώνα, τον διεθνή αγώνα τοξοβολίας (Marathon European Youth Cup 2017) με συμμετοχή περισσότερων από 300 αθλητών, από 30 και πλέον χώρες.
Η τρίτη εκδήλωση είναι ο 4ος Αυθεντικός Ημιμαραθώνιος των 21.098 μ. που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και διοργανώνει ο Δήμος Μαραθώνα και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΜΑ), την Κυριακή 23 Απριλίου. Παράλληλα, θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου 5.000 μ., 3.000 μ. και 1.000 μ. για μαθητές δημοτικών σχολείων. Ολες οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό την ιστορική αφετηρία της κλασικής διαδρομής του Μαραθωνίου.
Κατ. Ρουμελιώτη

Προηγούμενο άρθρο:
Επόμενο άρθρο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *