19.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΕγκρίθηκαν τρεις προτάσεις του ΥΜΑΘ που είχαν κατατεθεί για ένταξη στο INTERREG...

Εγκρίθηκαν τρεις προτάσεις του ΥΜΑΘ που είχαν κατατεθεί για ένταξη στο INTERREG Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, την ανάπτυξη οινοτουριστικών δραστηριοτήτων και την αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηρίων, αφορούν οι τρεις νέες προτάσεις, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ, που εντάσσονται στο κοινοτικό πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – πΓΔΜ και στις οποίες συμμετέχει το υπουργείο Εσωτερικών – Μακεδονίας – Θράκης.
Οπως υποστήριξε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η έγκριση των νέων προγραμμάτων αποτελεί ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί για την ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας στη Βόρειο Ελλάδα. «Αξιοποιούμε κάθε προσφερόμενο μέσο για να πετύχουμε αυτόν το στόχο» υπογραμμίζει η ίδια και υπενθυμίζει ότι πρόσφατα εγκρίθηκε αντίστοιχο πρόγραμμα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης. «Πέραν της αναφοράς σε καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζονται στις προτάσεις, θα πρέπει να αθροίσουμε και την εμβάθυνση των σχέσεων καλής γειτονίας με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες» επισημαίνει η ίδια, προσθέτοντας «παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι, ως κυβέρνηση και ως ΥΜΑΘ, ώστε να δοθούν όλες οι λύσεις, όπου υπάρχουν ανάγκες».
Οι προτάσεις αφορούν τα εξής: δημιουργία ολοκληρωμένου κέντρου επιχειρήσεων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών, ανάπτυξη των οινοτουριστικών δυνατοτήτων της διασυνοριακής περιοχής («TERRA VINO») και την αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας κτιρίων («BENEFIT»). Το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) είναι ο επικεφαλής εταίρος στο πρόγραμμα «BENEFIT», με τη διαχείριση περίπου του 45% του συνολικού προϋπολογισμού.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ