Οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα Ανοικτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 19 Απριλίου 2017

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Κάθε μέρα, από το πρωί ως το βράδυ, 25 σχολεία του Δήμου Αθηναίων ανοίγουν τις πόρτες τους σε όλους, γίνονται σημεία συνάντησης για τους κατοίκους αυτής της πόλης και παράλληλα μετατρέπονται σε πολιτιστικά κέντρα.
Τα «Ανοικτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λειτουργούν κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα και φέρνουν κοντά τους κατοίκους των γειτονιών, προσφέρουν διασκέδαση και άσκηση μέσω δωρεάν προγραμμάτων άθλησης, μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού και χορού. Οι επιλογές είναι πολλές. Αρκεί κανείς να ενημερωθεί για τα προγράμματα που λειτουργούν στο σχολείο που τον ενδιαφέρει και να κάνει εγγραφή.
Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν υλοποιηθεί επισκευές και εργασίες σε αίθουσες και στα προαύλια των σχολείων με σκοπό να αναβαθμιστούν και να μπορούν να υποδεχθούν το κοινό της πόλης.
Οπως εξηγεί η συντονίστρια του προγράμματος, Ειρήνη Χαζάπη, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «το πρόγραμμα λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια. Περίπου 6.500 άτομα όλων των ηλικιών έχουν λάβει μέρος στις 150 διαφορετικές δράσεις. Στόχος μας είναι τα σχολεία αυτά να γίνουν πόλος έλξης για όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους κατοίκους της γειτονιάς και της πόλης».
Μπορεί κανείς να ενημερωθεί σχετικά με τον πλήρη κατάλογο των δράσεων στα 25 σχολεία της Αθήνας, μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος «Ανοικτά Σχολεία» https://www.athensopenschools.gr/el ή να επικοινωνήσει με το 210 5277089.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *