ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Αρτεμις Ποταμιάνου, «Ιδιωτικό Μουσείο» Γιάννης Τζερμιάς, «Οιδίπους

ECON 3a

/ Εικόνες μετά την τύφλωση»
Πόπη Τσουκάτου, «Σιωπή»

Νέες εκθέσεις ξεκινούν από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012, στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Πρόκειται για ατομικές παρουσίες που, καλύπτουν το ζήτημα της ζωγραφικής, της φωτογραφίας και της τέχνης που συνδέεται με την τεχνολογία, με στόχο την ενεργοποίηση του θεατή σε διαφορετικές φόρμες και εκφράσεις που, ωστόσο καλύπτουν το αίτημα της ατομικής έρευνας στον παρόντα χρόνο.
Στον ισόγειο χώρο, η έκθεση του Γιάννη Τζερμιά, «Οιδίπους. Εικόνες μετά την Τύφλωση», μια δουλειά του γνωστού καλλιτέχνη, μετά την Μήδεια, τον Φιλοκτήτη και τον Αγαμέμνονα.
Ο Οιδίπους, βλέπει μετά την ηθελημένη τύφλωσή του, παραπέμποντας τον επισκέπτη στην ουσία των μεγάλων θεμάτων της ζωής.
Στις παρυφές του ζητήματος της τυφλότητας και της σιωπής η καινούργια δουλειά της φωτογράφου Πόπης Τσουκάτου (στον πρώτο όροφο του Μουσείου) με γυναικείες φιγούρες εγκιβωτισμένες στο ρούχο που κάνουν διάλογο με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια – κουφάρια του χωριού της Μικράς Ασίας, Λεβίθι.
Η αβάστακτη γοητεία των μεγάλων έργων των Μουσείων, αποτελεί έμπνευση και γεννά διάθεση σχολιασμού στην πρόσφατη δουλειά της Αρτέμιδος Ποταμιάνου (πρ. ???????? υπολογισττο προσωος Λαφ ώτος όροφος Μουσείου) η οποία δημιουργεί το προσωπικό της μουσείο σε ένα παιγνίδι που γίνεται στον υπολογιστή.
Εγκαίνια: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012.
Διάρκεια εκθέσεων: Τέλος Νοεμβρίου 2012.

Αντωνάκης Χριστοδούλου
«Ρέθυμνο – Λος Αντζελες 11391,480 χλμ

Επίσης, παρουσιάζεται η ατομική έκθεση του εικαστικού Αντωνάκη Χριστοδούλου με τίτλο «Ρέθυμνο – Λος Αντζελες 11391, 480 χλμ».
Ο καλλιτέχνης, (ο οποίος έχει μεγαλώσει στο Ρέθυμνο) μετά από ένα ταξίδι στο Λος Αντζελες, αποφασίζει να συγκρίνει τις δύο πόλεις και να καταλήξει πως μοιάζουν πολύ περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς. Η έκθεση αυτή αποτελείται κυρίως από φωτογραφικό υλικό και σχέδια που λειτουργούν σαν «αποδεικτικά στοιχεία» και γιατί όχι σαν μια ξεκαρδιστική μελλοντική πρόταση πάνω στην εξέλιξη της πόλης του Ρεθύμνου.
H έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του «Φαντάσου τη Πόλη: Ρέθυμνο 2012» που διοργανώνεται από την ομάδα Imagineers.
Πληροφορίες: www.cca.gr.