24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΔράσεις αθλητικού τουρισμού στα τέλη Απριλίου στη Νάξο με στόχο την επιμήκυνση...

Δράσεις αθλητικού τουρισμού στα τέλη Απριλίου στη Νάξο με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί

Πρωταγωνιστικό ρόλο στον αθλητικό τουρισμό φιλοδοξεί να διαδραματίσει η Νάξος με αφορμή και τη διοργάνωση του πρώτου Naxos Trail που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και συγκεκριμένα την 30η Απριλίου 2017.
Οπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χριστίνα Κουρή, από τη διοργανώτρια εταιρία, την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχουν «αγκαλιάσει» όλοι οι φορείς του νησιού και περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς η προσδοκία είναι μεταξύ άλλων η Νάξος να επιμηκύνει το τουριστικό της προϊόν. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ξενοδόχοι του νησιού ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και έχουν προσφέρει τα καταλύματα για τις ανάγκες της διοργάνωσης.
Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση, η κ. Κουρή σημείωσε, ότι ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 200 κάτι, που, όπως είπε, χαροποιεί ιδιαίτερα τους διοργανωτές. Στο σημείο αυτό ανάφερε ότι η συμμετοχή στον αγώνα δεν προϋποθέτει κάποιο κόστος. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, όπως τονίστηκε, θα πραγματοποιηθούν και κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να φέρουν τους επισκέπτες κοντά με τον πολιτισμό, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα τοπία της Νάξου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 29 Απριλίου και ολοκληρώνονται την Πρωτομαγιά. Ξενάγηση στο παλιό κάστρο, pasta party με έμφαση στη μουσική παράδοση και πεζοπορία στην κορυφή του νησιού είναι μερικές από αυτές.
Στα της διοργάνωσης, τα αγωνίσματα που προσφέρονται είναι τα εξής:
– Apollon Race, 25 χλμ.: Η μεγάλη διαδρομή φέρει το όνομα του θεού Απόλλωνα, ενός ακόμη θεού, που σύμφωνα με τη μυθολογία λατρεύτηκε στη Νάξο σε τρεις τόπους λατρείας: στον επιβλητικό βράχο, την Πορτάρα, τη μεγαλόπρεπη τεράστια πύλη ναού του, ο οποίος όμως δεν αποπερατώθηκε ποτέ, στην Τραγέα και τέλος στην περιοχή Απόλλωνα, όπου υπάρχει επιγραφή χαραγμένη σε κατάλληλα διαμορφωμένο βράχο: «Ορος χωρίου ιερού Απόλλωνος».
– Dionisos Race, 10,8 χλμ.: Το όνομα της διαδρομής είναι αφιερωμένο στο θεό Διόνυσο. Σύμφωνα με τη μυθολογία, μεγάλωσε και έζησε στη Νάξο και ανατράφηκε στο «κακό σπήλαιο» της Κορώνου. Παντρεύτηκε την Αριάδνη, κόρη του βασιλιά Μίνωα, την οποία γνώρισε και ερωτεύτηκε στη Νάξο.
Κ. Χαλκιαδάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ